Actualitate

Acest primar a ramas cu buzele umflate. Miliarde din conturile primariei au disparut

Publicat: 29 sept. 2015
1

@ Firma a incasat banii si nu a mai finalizat lucrarile comandate de primarie @ Zilele trecute, firma a intrat in insolventa

Sperantele primarului din Cotnari, Vasile Baeanu, de a repara lucrurile in urma tepei luate de la o firma de constructii cu care a incheiat contract pentru modernizarea bazei sportive, au fost spulberate zilele trecute. Asta deoarece, judecatorii Tribunalului Sindic au pronuntat hotararea de intrare in insolventa a firmei in cauza, si anume Universal Construct Impex SRL. De asemenea, in hotararea prin care au pronuntat intrarea in insolventa a firmei, judecatorii au mentionat faptul ca societatea comerciala nu dispune nici de disponibilitati banesti pentru a-si continua activitatea. Prin urmare, se pune intrebarea fireasca cum isi va recupera Primaria Cotnari banii platiti societatii comerciale in cadrul proiectului de modernizare a bazei sportive din comuna.

Primariei Cotnari nu-i ramane decat sa se inscrie in tabelul creantelor, care trebuie definitivat conform dispozitiei judecatorilor pana la data de 9.12.2015. Reamintim ca Primaria Cotnari a cheltuit circa 5 miliarde lei vechi cu scopul de a amenaja un stadion la intrarea in comuna pe partea stanga a drumului judetean care leaga localitatea de DN 28 B, care leaga Targu Frumos de Harlau. Desi banii s-au cheltuit, in loc de stadion se afla un teren viran care are in mijloc o movila. Pe acest teren ar fi trebuit sa fie stadionul modern al comunei Cotnari, o baza sportiva dotata cu vestiare, tribune, instalatie de iluminat, gazon pe teren si asa mai departe. La data de 5 octombrie 2012, Primaria Cotnari a incheiat cu firma Universal Construct Impex SRL contractul avand denumirea „Infiintare baza sportiva in comuna Cotnari, judetul Iasi”.

Conform acestui contract, firma urma sa incaseze odata cu finalizarea lucrarilor 587.343 lei fara TVA, adica in total 728.305 lei. De la semnarea contractului au trecut vreo 2 ani si jumatate si tot ce se poate vedea pe amplasamentul Bazei Sportive este, dupa cum s-a precizat, un gard lung amenajat parca sa protejeze o movila mare de moloz. Nimic din toate acestea nu s-a realizat. Ieri, Vasile Baeanu, primarul comunei Cotnari, nu a raspuns apelurilor telefonice ale jurnalistilor cotidianului BUNA ZIUA IASI pentru a spune ce metode va folosi pentru a recupera banii comunei. Intr-o discutie anterioara purtata pe marginea acestui subiect, Baean a recunoscut ca lucrarile nu au fost finalizate.

„Lucrarea nu a fost finalizata, deoarece cel de la firma de constructii este un neserios. L-am sunat si tot a promis ca vine azi, ca vine maine, a adus la un moment dat niste utilaje dupa care le-a luat. Firma de constructii nu vrea sa ne primeasca nici adresele pe care le trimitem. O sa facem o adresa de reziliere a contractulului. O sa comandam o expertiza sa vedem care este valoarea lucrarilor, sa calculam si daca avem de recuperat bani o sa ne ducem in instanta”, a spus, legat de situati stadionului, Vasile Baeanu, primarul comunei Cotnari.
Comentarii
  • da ce se intimpla cu firma ma intereseaza.Deoarece ei au luat banii si cu asta basta. Ei nu patesc nimic toate boacnele le va suporta primarul

  • Acest IDIOT cu 0 clase este Presul Dr. Costel aici IMBECILITATEA este la RANG de virtute. Primar este Dr. Costel, Gelu GAZA nevestele lor, si soferul Vasile din Radauti cu mireasa lui Dumitrita si Gogoasa Mariana Tarcovatulea.La Puscarieeee

  • Vasile PACANELE spus gresit Primar Imbecilul habar nu are pe ce planeta se afla , Vasile Imbecilu este definitia corecta pacat ca sufera o comunitate de aprox. 9600 de locuitori, care sint batjocoriti si umiliti de aceste elemente cu IMPOSTORI INFRACTIONALI.Vezi ca au primit recent 1,4 mild de la Guv CE a facut cu banii??? Alo Curtea de Conturii vezi TAXE SI IMPOZITE ABERANTE NEJUSTIFICATE.

Adauga un comentariu