Actualitate

Acest doctor a aruncat in aer UMF Iasi! Acum are o dorinta arzatoare!

Publicat: 26 dec. 2014
1

@ Dorinta medicului care a incercat sa-si inscrie fiul la facultate prin coruperea decanului de la Medicina Generala ar putea fi indeplinita peste doua zile @ Pana acum, s-a razboit cu procurorii

Dorinta lui este de a scapa de inderdictiile impuse de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA). Luni, medicul marocan Houssine el Haisoun va cere judecatorilor de la Tribunalul Iasi sa-i fie inlocuita masura controlului judiciar impusa de procurori. In momentul de fata acesta are o serie de interdictii legate de faptul ca nu are voie sa ia legatura cu mai multe persoane si nu are voie sa paraseasca localitatea. De la el a pornit intreg scandalul de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi cu privire la spagile primite pentru inscrierea studentilor straini la universitatile din Romania. Dosarul prin care a contestat restrictiile impuse de procurori a fost inregistrat la Tribunalul Iasi pe data de 17 decembrie. La primul termen de judecata l-a recuzat pe presedintele completului iar pe data de 29 decembrie procesul s-ar putea finaliza. Informatiile primite de procurori in prima faza erau acelea ca Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina Generala din Iasi, urmeaza sa primeasca o spaga de 2.000 euro pentru a ajuta un student marocan, fiul lui Houssine el Haisoun, sa se inscrie la facultate, desi termenul limita pentru a face acest lucru expirase.

Agha Romeen, medic oftalmolog si cadru universitar la UMF Iasi, i-ar fi cerut lui Houssine el Haizoun suma de 2.000 euro pentru a-i inscrie fiul celui din urma la UMF. Aceasta suma a fost ceruta in perioada 20 octombrie – 21 noiembrie 2014. Agha Romeen ar fi promis ca poate obtine inclusiv o scrisoare de acceptanta din partea Ministerului Educatiei pentru inscrierea tanarului la facultate. In cele din urma, dupa ce lucrurile s-au rezolvat, Doina Azoicai a primit o tava placata cu argint din partea tatalui tanarului inscris la facultate. Cadoul a fost trimis prin posta si primit de o secretara de la facultate. „În ordonantele de dispunere a controlului judiciar, procurorii au retinut urmatoarele: in ziua de 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen si al altor persoane, inculpata Azoicai Doina a primit de la inculpatul Haizaoun El Houssine o tava placata cu argint, potrivit inscriptiei existente pe aceasta si un ceainic (posibil tot din argint), drept rasplata pentru faptul ca, anterior, acceptase, în exercitarea atributiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultatii de Medicina Generala Iasi, înscrierea în cadrul acestei institutii a fiului inculpatului Haizoun El Houssine”, au precizat procurorii de la DNA Iasi.
Comentarii
 • Sunteti penibili! Altii fura cu milioanele de euro si nu patesc nimic! Faptul ca i s-a oferit un cadou si nu l-a pretins are alta semnificatie. Va faceti norma cu cazuri nesemnificative, fara relevanta!

 • Cum d r a cu’ scriu procurorii „prin intermediul lui Agha Romeen” daca eu sunt cel care a lasat pe-o masa in secretariat pachetul pe care l-am luat dintr-o florarie. Cum naiba decana „acceptase” daca ea habar n-avea de pachet nefiind in Iasi? Pentru ce sa accepte daca studentul a fost inscris legal la facultate? Ce-i rau sa inscrii legal la facultate un student care cheltuie in Iasi zeci de mii de euro? De ce vrea DNA si SRI sa compromita oamenii unei universitati care aduce in Iasi milioane de euro in fiecare an? DNA si SRI trebuie sa apere interesele francezilor care nu au nevoie de concurenta medicilor scoliti de UMF Iasi?

  • traiesti intr-o lume paralela! Si nici postas nu cred sa fii! Facultatea nu o compromite dna-ul ci scandalul diplomelor false, spaga ceruta la exmene inca de dinainte de ’89. E notoriu acest aspect! Au fost emisiuni in Grecia, plangeri ale studentilor, etc. dar studentii nu puteau sa faca prea mult, de frica repercusiunilor dar si pentru ca era reciproc avantajos. Referitor la ‘interesele’ francezilor cred ca ori glumesti ori visezi. Aici vin studentii francezi saraci sau cei care pica examenul de admitere in Franta. La colegiul medicilor in Franta, s-a pus serios problema calitatii pregatirii si a gradului de adaptare al medicilor din tarile europei de est. Sa terminam cu stereotipele astea comuniste in cre noi suntem cei mai frumosi, bogati, destepti.

   • Amice… esti idiot… Scandalul diplomelor false a fost in anii 90 generat de banditul de Burlui pe care bzi il lauda pe bani. Astazi studentii dau teste grila, iar netrebnicul de Burlui nu mai este.
    Ref la stud. francezi, iar scrii fara sa stii. Ca si la noi, studentii saraci invata. Aici vin beizadele (copii de doctori francezi) care au ratat in Franta. Nu vezi ca si marocanul implicat e tot doctor? Este evident ca nu suntem cei mai destepti, dar cat timp vin aici si nu in alta parte. nici ultimii nu suntem. Asa incit nu mai arunca cu rahat un umf fara sa stii. Iti spune un postas informat, cititor de scrisori, nu doar carator.

   • Toti va dati doar cu parerea dar nici unul nu stie exact.Admiterea se da doar pt regim buget/taxa(6000 lei/an) .Pentru cei cu regim de credit valutar propriu(deobicei straini ) se da o admitere pe baza unui dosar de unde rezulta un punctaj (taxa:5000 e /an) .

 • Toti arabila astia care au ramas in Romania sunt vechii sau actualii informatori ai Securitatii sau SRI-ului. De asta nu se intorc in tzara lor. Romeen este la fel de oftalmolog ca si tablagiul din coltzul strazii; el doar minte studenti arabi ca le rezolva problemele. Nenorocitzii de teapa lui compromit universitatea fiindca povestesc peste tot ca ei rezolva orice pe bani, ei fiind doar niste impotentzi nu doar mintali mintali. De fapt, e doar un c a c a t de informator al SRI, la fel cum este si rezidentul de la Cluj care l-a insotit la Iasi incarcat de microfoane pe tatal studentului marocan.

 • Bai fratzilor, nici securisti nu mai are tzara asta, doar prosti gramada. Ei n-au arestat-o pe decana fiindca n-aveau probe, cu toate microfoanele puse de SRI prin tot Iasul, dar nici nu puteau sa renunte la dosar fiindca-i batea tanti Kovesi ca nu-si fac planul la arestari de personalitati. Procurorii si SRI-istii sint incurcati foc de tatal studentului care o tot tzine langa ca tava aia e un suvenir de 30 de dolari asa cum scrie pe bonul de casa de la magazin, ca doar n-a spart Banca Marocului sa cumpere cine stie ce tava de pe vremea lui Hannibal.

 • Sa nu uit: Romeen nu e cadru didactic al UMF. Documentati-va atent, l o a z e de gazetari… sau sunteti si voi „in misiune”… misiunea de a compromite universitatea fiindca asa vor prietenii vostri SRI-isti, „ramura lacoma si timpa” a serviciilor

Adauga un comentariu