Local

Acest copil a platit scump pentru o clipa de ratacire a mamei. Medicii au facut eforturi supraomenesti

Publicat: 27 nov. 2015
1

@ Femeia care si-a luat fiul in brate si s-a aruncat in fata trenului si-a pierdut dreptul de mama @ Baietelul in varsta de 6 ani a fost externat din spital, dupa aproape doua luni in care a trecut prin 20 de operatii @ Copilul a ramas fara ambele picioare

Dupa aproape doua luni de spitalizare, copilul care a fost aproape zdrobit, dupa ce mama s-a aruncat cu el in fata trenului, a fost externat. Din pacate, copilul a parasit Spitalul Sf. Maria din Iasi cu ambele picioare amputate de la nivelul coapselor. Echipa de medici, care a stat zi si noapte langa baietelul in varsta de 6 ani, a facut eforturi supraomenesti pentru a-i salva viata, copilul fiind adus la unitatea medicala la limita dintre viata si moarte. Medicii au recurs la o interventie chirurgicala extrem de complexa de reimplantere a piciorului stang, in cazul celui drept fiind pierdute toate sansele. Zile in sir, medicii au incercat imposibilul pentru ca operatia de reimplantare sa aiba rezultatul dorit. Intr-un final, medicii au fost obligati sa-i amputeze si piciorul stang. In schimb, chirurgii de la Spitalul Sf. Maria din Iasi au reusit sa-i salveze ambele maini, dupa operatii complexe.

„Copilul a fost externat acum cateva zile, cu o evolutie favorabila. Urmeaza sa revina la control. Medicii au facut eforturi uriase pentru a salva viata baietelului. Din nefericire, a fost nevoie si de amputatia piciorului stang. Pe perioada spitalizarii, copilul a necesitat 20 de interventii chirurgicale. Ne bucuram ca s-a reusit salvarea ambelor maini. Asta este un castig. Un grup de bucuresteni vor sa faca o campanie de strangere de fonduri, pentru achizitionarea a doua proteze pentru ca baietelul sa se poata deplasa. Copilul se afla in grija bunicii, mama fiind decazuta din drepturile parintesti si este cercetata pentru tentativa de omor„, a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului Sf. Maria din Iasi. Drama s-a petrecut la sfarsitul lunii septembrie, in gara din Campulung Moldovenesc, in apropiere de locuinta femeii care a decis sa se sinucida impreuna cu fiul. Mama baietelului, in varsta de 34 ani, are un picior amputat de la genunchi. Aceasta locuia impreuna cu parintii ei, familia avand o situatie sociala buna. Mama baietelului a locuit o perioada in Italia, dar s-a intors acasa imediat dupa ce a nascut. Femeia a suferit o depresie, dupa ce tatal copilul a intrerupt orice legatura cu ea si cu baietelul.
Adauga un comentariu