Local

Aceasta veste produce noi cutremure la UMF Iasi! Iata la ce concluzie au ajuns judecatorii!

Publicat: 23 feb. 2014
1

@ Judecatorii Curtii de Apel Suceava au luat o noua decizie surprinzatoare in dosarul de coruptie de la UMF Iasi @ Este pentru a doua oara cand se intampla acest lucru @ Se vede clar ca nu prea au chef sa-l judece pe rectorul Vasile Astarastoae

La finalul saptamanii trecute, magistratii de la Curtea de Apel Suceava au luat o decizie cu totul neasteptata! Dupa mai bine de doi ani de cand procesul in care rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa a fost trimis pe masa instantei, judecatorii au constatat ca nu erau competenti sa-l judece. Este pentru a doua oara cand cei de la Curtea de Apel Suceava arata ca nu au chef sa judece acest dosar. In prima faza, judecatorii acestei instante au sustinut ca procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi nu erau competenti sa efectueze urmarirea penala. Astfel, au decis trimiterea dosarului inapoi la DNA, pentru a scapa de el. Procurorii au declarat recurs, iar judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca dosarul nu trebuie intors pe masa procurorilor. Suparati ca sunt fortati sa judece acest dosar, magistratii de la Curtea de Apel Suceava au decis acum sa-l trimita la Tribunalul Suceava. Au considerat ca faptele imputate acuzatilor nu sunt de competenta Curtii de Apel. Aceasta decizie nu face decat sa lungeasca si mai mult judecarea procesului.

Citeste si: Vasile Astarastoae, urmarit penal pentru conflict de interese

Alaturi de rectorul Vasile Astarastoae, procurorii i-au trimis pe masa judecatorilor pe prorectorul Dragos Pieptu, pe directorii Adrian Ciureanu, Daniela Drugus si alte persoane implicate in fraudarea fondurilor europene, in valoare de 1,5 milioane de euro. Procurorii DNA Iasi au stabilit prin rechizitoriu ca rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa, Vasile Astarastoae, a semnat cu buna stiinta o serie de documente false, astfel incat sa fraudeze fondurile europene alocate pentru platforma de e-learning. Conform proiectului, firma Maguay Impex SRL trebuia sa sustina cursuri de instruire cu personalul din UMF, care urma sa se ocupe de administrarea produselor software implementate. Pentru aceste „servicii „de scolarizare, institutia de invatamant superior a platit 160.000 lei. Asta in conditiile in care procurorii nu au gasit elemente care sa arate ca firma Maguay Impex SRL si-a onorat aceasta parte din proiect.

Citeste si: Zornait de catuse? O lovitura necrutatoare cutremura lumea academica ieseana!

De asemenea, procurorii au stabilit ca Vasile Astarastoae stia de faptul ca firma Maguay Impex SRL nu a sustinut cursurile respective. In faza de urmarire penala, Astarastoae a declarat in fata procurorilor ca nu stia de faptul ca respectivele cursuri nu s-au desfasurat. Aceasta scuza nu sta in picioare, intrucat, in cadrul proiectului, el era manager de proiect si, prin urmare, era obligat sa cunoasca in amanunt etapele de derulare. „Numitul Astarastoae Vasile, in calitate de rector al UMF Iasi si manager al proiectului, si Drugus Daniela, in calitate de director general administrativ al UMF Iasi si responsabil financiar al aceluiasi proiect cu ajutorul nemijlocit al numitului Pughin Corvin Gabriel, in calitate de administrator al SC Maguay Impex SRL, cu rea-credinta si incalcarea atributiunilor de serviciu, au aprobat in cadrul proiectului indicat la punctul 2 plata in favoarea Maguay Impex Bucuresti, a sumei de 160.000 lei fara TVA”, au declarat procurorii.

Citeste si: Stabii sanatatii iesene au dat de belea. Ar trebui sa tremure cand vor auzi acuzatiile – FOTO
Adauga un comentariu