Eveniment-Social

Aceasta intalnire ar putea decide soarta a sute de directori de scoli si licee din Iasi

Publicat: 28 mart. 2014
1

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi organizeaza miercuri, 2 aprilie 2014, o intalnire cu toti directorii de scoli si licee. Aceasta va avea loc la Colegiul National Costache Negruzzi.

Citeste si: Situatie dramatica pentru directorii de scoli si licee iesene

„Este vorba despre conferinta semestriala a directorilor, care va incepe de la ora 10.00, si se va desfasura in amfiteatrul institutiei de invatamant preuniversitar. In cadrul conferintei, va fi analizata starea educatiei locale, dupa semestrul I din anul scolar in curs si vor avea loc discutii legate de etapele si prioritatile semestrului al II-lea, anume examenele nationale, examenele de admitere sau diferite aspecte care tin de activitatea manageriala”, a precizat prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ. Este posibila si abordarea a doua probleme extrem de urgente: organizarea concursurilor pentru directori, dar si faptul ca, intr-o serie de unitati educationale, elevii au avut rezultate extrem de proaste la ultimele simulari ale testarilor nationale.

Citeste si: Noutate pentru directorii de scoli din Iasi

Pe de alta parte, de reamintit faptul ca, la articolul 258, aliniatul 2 din Legea Educatiei Nationale (LEN), exista aspecte ce tin de organizarea concursurilor pentru directorii de scoli si licee. Conform metodologiei acestui act normativ, stabilit prin Ordin de Ministru (OM), acestea ar fi trebuit organizate. Totusi, in ultimii cinci ani, acestea nu au mai avut loc, iar toti directorii sunt numiti prin delegatie, valabila doar un an. Astfel, lipsa unui concurs pentru acestia nu le ofera nicio protectie profesionala, ei fiind la cheremul politicienilor.

Citeste si: Ce au discutat directorii scolilor din Iasi la sedinta cu usile inchise
Comentarii
 • De ce nu vor mai fi la cheremul politicienilor dupa concurs?
  Va fi vreun director care sa nu fie afiliat politic sau care sa nu fie simpatizant al unui partid politic? Nu cred.
  Va fi vreunul care sa nu aiba pile? Iar nu cred.
  De ce sa va mai mirati de rezultatele unora?

 • Nu inteleg amestecul politcului aici.De ani de zile nu se mai organizeaza concursuri pentru directori de scoli.De ce acest amestec?De de nu se doreste un invatamant de calitate si nu unul bazat pe pile?De ce parintii nu au un cuvant de spus in privinta asta?De ce tac parintii?De cine le e frica?

  • Si ce daca se organizeaza condus??? Cine va fi la evaluare? Castiga tot cine trebuie! Si daca se schimba regimul, primarul ii pune bete in roate directorului si… tot numic nu merge!
   De ce nu se implica parintii mai mult? De lehamite! Stiu ca orice ar spune tot nu conteaza…

  • Si ce daca se organizeaza condus??? Cine va fi la evaluare? Castiga tot cine trebuie! Si daca se schimba regimul, primarul ii pune bete in roate directorului si… tot numic nu merge!
   De ce nu se implica parintii mai mult? De lehamite! Stiu ca orice ar spune tot nu conteaza…

Adauga un comentariu