Eveniment-Social

Aceasta institutie din Iasi duce mare lipsa de personal! Luna de luna se organizeaza concursuri

Publicat: 19 oct. 2015
1

@ Acesti angajati prefera sa plece in strainatate, facand aceeasi meserie pe bani mai multi @ Institutiile din Romania se confrunta foarte des cu acest fenomen, dar nu se ia nicio masura @ Copiii si persoanele cu nevoi speciale sunt singurele victime ale acestei probleme

Lipsa de personal din institutiile iesene este motivul pentru care acestea organizeaza cat de des se poate concursuri pentru posturile vacante. Toate concursurile organizate de catre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Iasi in decursul unui singur an arata in mod deosebit deficitul de personal cu care se confrunta orice institutie publica din tara, mai ales o astfel de unitate, in care angajatii trebuie sa fie in permanenta cu ochii pe copii cu probleme sau deficiente. De la inceputul anului 2015 si pana in prezent, DGASPC Iasi a organizat 16 concursuri pentru posturile ramase vacante, indiferent de meserie. Educatori, asistenti sociali, infirmiere sau asistenti medicali sunt la mare cautare in DGASPC Iasi, care are in subordine mai multe centre pentru copii si persoane cu nevoie speciale. Motivele pentru care atat de multe posturi sunt vacante sunt aceleasi ca in toate institutiile de stat, salariile mici si conditiile de munca. Centrul de Plasament Sf. Andrei este unul dintre acele centre in care se simte foarte mult lipsa angajatilor. Fiind foarte multi copii cu probleme grave de sanatate, importanta infirmierelor si a asistentilor sociali este vitala. Problema principala a centrului de plasament e ca majoritatea personalului medical decide sa paraseasca locul de munca pentru a pleca in strainatate, lucrand pe mai multi bani si in conditii mult mai stralucite. „Inca este lipsa de personal, in mai toate centrele de plasament. Mai ales la Centrul Sf Andrei, acolo lipsesc mai ales infirmierele si asistentii medicali. La un moment dat, se lucra cu foarte putine infirmiere si asistente medicale pentru ca erau niste munci la mare cautare in strainatate si nu statea nimeni pentru zece milioane sa ingrijeasca niste copii bolnavi, cand puteau pleca in strainatate sa castige mult mai bine”, a declarat Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al DGASPC Iasi.

In unele luni, au fost si cate doua concursuri organizate

In doar zece luni, au fost organizate 16 concursuri, fiind angajate la DGASPC Iasi peste 100 de persoane cu contract de munca pe perioada determinata sau nedeterminata. „Suntem institutia care a organizat cele mai multe concursuri de la inceputul anului pana acum. Oricum eram in deficit de personal si inca suntem. In mod normal, organigrama prevede aproape 2.800 de angajati, dar nu stiu daca suntem macar la 2.500, incercam si noi sa ajungem la nivelul standard”, a mai precizat Tiberiu Bantas. Noua structura organizatorica a DGASPC Iasi, aprobata de Consiliul Judetean in 2013, prevede un total de 2.745 de posturi, dintre care pana la sfarsitul lunii iunie erau ocupate doar 2.335. Pana in prezent, de la DGASPC Iasi au plecat 51 de angajati, dintre care 41 fiind personal contractual, iar alti 10 fiind asistenti maternali profesionisti.
Adauga un comentariu