@ Asistentii medicali ieseni s-au facut de rusine pentru a doua oara @ Din 175 de candidati, mai mult de jumatate au luat note sub cinci @ Rezultatele concursului scot la iveala profitul unor institutii private, unde orele de practica au devenit optionale
Concursul de asistenti medicali de la Sf. Spiridon, prin Fundatia Epitropia, a confirmat inca o data calitatea indoielnica a celor care vor sa intre in sistemul sanitar. Proba scrisa, desfasurata luni, a fost un obstacol de netrecut pentru mai mult de jumatate din candidati. Listele cu rezultatele obtinute au scos la iveala notele rusinoase ale asistentilor medicali. Din 175 de candidati, doar 80 au reusit cu greu sa obtina nota cinci, pentru a avea marea sansa de a ajunge la interviu. Numai 35 de candidati au obtinut note peste sase, restul sarind in sus de bucurie ca munca le-a fost rasplatita chiar si cu un cinci. Cea mai mare nota obtinuta de un candidat a fost 9.20, iar cea mai mica, de 1.10. Ieri dimineata, in fata listelor, mai multi candidati se mirau ca au luat nota trei sau doi. „Am luat 3.90 si nu inteleg de ce. Chiar am scris si eram sigura pe mine. Dar nu las treburile asa, voi face cu siguranta contestatie„, a spus o dominisoara cu pretentii de asistent medical. Cei 80 de candidati, admisi in urma probei scrise, se bat pentru 30 de posturi de asistenti medicali debutanti, cinci posturi de asistent medical specialitatea laborator si trei posturi de asistent medical specialitatea radiologie. Astazi, in jurul orei 12:00, in sala de sedinte de la subsolul Ambulatorului Integrat al Spitalului Sf. Spiridon au loc interviurile, proba de foc pentru viitorii angajati in spital.
Practica, optionala la privat
Rezultatele ultimelor doua concursuri de asistenti medicali la Sf. Spiridon ridica un semn de intrebare asupra calitatii sistemului de invatamant sanitar, in special din institutiile private. „Rezultatele obtinute de asistentii medicali denota calitatea invatamantului sanitar. Notele de la concursurile pentru asistentii medicali din ultimii ani scot in evidenta performanta slaba a institutiilor in care s-a pus accentul pe invatamantul clinic. Peste 50 la suta din totalul orelor trebuie sa fie reprezentate de practica. Neglijarea acestui aspect, primordial in formarea viitorilor asistenti medicali, duce la aceste rezultate mediocre. Ca scoala de stat, am realizat o monitorizare atenta a claselor, a profesorilor si a indrumatorilor de practica. Am recunoscut meritele celor care s-au evidentiat si am sanctionat prin penalizari dure, acolo unde a fost cazul. In anul 2012 am avut 400 de absolventi, iar in 2013 vom avea 500, fiind un an de varf. Accentuez importanta practicii, care in unele institutii este neglijata considerabil”, a precizat Edmond Ciumasu, director Scoala Postliceala Sanitara „Grigore Ghica-Voda”.
e ridicol. acelasi text de ani de zile ca sa fie o justificare pt spaga. sa fie testate asistentele angajate si rezultatele vor fi mai groaznice. de ani de zile aceeasi metoda: esti prost deci da banu!! iar voi va asociati cu smenarii
Cu mare greutate tind sa cred ca cei care au ajuns la interviu chiar au trecut pe meritul lor,fara nici o piluta.Bafta totusi!!!!
din pacate sunt atatea proaste, analfabete chiar care se cred mari asistente, au autoritatea unor medici dar cunostintele unui retardat! dar e Romania ………..deci se poate!
La asa „menajer” de spital asa personal trebuie,iar pentru lady D.Cimpoesu trebuie sa angajeze doar baieti bine dotati.Halal spital fara hartie igienica ,fara sapun ,iar mizeria din unele clinici si din curtea spitalului te doboara.
La fel este si la Spitalul Elena Doamna unde dr sau facut.de ras…rotaru 4,31 si ghiorghita nota doi,halal de boii astia amanfoi;
hai lasa-ti vrajeala fara 2500 euro nu ai ce cauta pe acolo,restul stii nu stii se invata asta e ,saracia e mare in tara nu toti cei competenti ajung unde trebuie de asta am ajuns unde am ajuns…
Nu va informati cum trebuie.Nu trebuie sa stii carte.Trebuie doar sa stii cui sa dai spaga de treimii euro si obtii postul.Altfel nu ai cum,deoarece subiectele sunt date de medicul care corecteaza lucrearea,iar el stie carui candidat i- a dat inainte aceste subiecte,bineinteles contra cost.Restul e teatru jucat in fata celorlalti candidati credului.
voi de la BZI parca nu stiti ca pe spaga se fac angajarile?ce va ****** pe voi atat?ai epuroi vreo doua trei mii intri nu esti pe lista cu rezultate mici.asa ca nu mai vb aiurea.sa traiasca Agapie Speranta,Stan Mariana,printesa Diana ca la ele decartezi grosul si intri.parca astia care sunt angajati credeti ca stiu ceva din meseria asta? nu nu stiu nimic sunt niste catastrofe.cand vor ajunge BABACIUNI toate astea care au luat spaga vor fi ingrijite de prostancele astea care le va aplica tratamentul letal.BRAVO D-LE BARLIBA SUB NASUL TAU ASTE ISI FAC CONTURI GRASE SI TU HABAR NU AI SAU IMPART CU TINE SPAGA.totul e facatura ar trebui sa-i viziteze DNA cand se mai fac angajari.SA VA FIE RUSINE JIGODIILOR(AGAPIE,STAN,CIMPOIESU,BARLIBA s.a.m.d)
v-ati intrebat vreo data ce inseamna concurs de dosare la inscrierea la concurs pe post? si daca nu stiti va spun eu..dau toti taxa de depunere a dosarelor, dupa care , cei cu spaga cea mai grasa trec de concursul de dosare, ajung la proba scrisa, iar cel care da 3000 euro pe postul de asist medical, acela ajunge sa si ia. intrati de curiozitate pe site-ul spitalullui de neuro sa vedeti cum ajung la proba scrisa si o si iau culmea tot atatea pers cate posturi sunt scoase la concurs.nimeni respins, nimeni cu nota mica. desi inante de proba de dosare sunt cu zecile candidatii. nimeni nu defineste acea proba in ce consta si nimeni nu sesizeaza asta totusi.Asa e la noi in Romania…
Sa va spun eu procedura. Cunosc caz de la concursul asta in care la proba scris a luat nota opt si ceva, dar la proba orala i s-au pus intrebari cat mai dificile si din afara tematicii, anume pentru a fi respins si a nu ocupa locul altuia care a dat spaga. Toate smenurile se fac la proba orala. Curios cum unii cu note foarte slabe la examenul scris au luat note foarte mari la oral (traiasca mama lui, asistenta). Mai stiu si alt caz la Neurochirurgie la concursul din toamna: la proba scrisa nota opt si ceva, iar la proba orala a luat nota doi punandu-se intrebari din afara tematicii si specifice neurochirurgiei (in conditiile in care candidatul era asistent medical generalist). Asta patesti daca nu dai spaga! Bineinteles ca nu le poti reprosa nimic, ca te dau imediat afara din examen.