Eveniment-Social

Accident de munca grav la un restaurant chinezesc din Iasi. Victima este un minor

Publicat: 15 iun. 2016
1

Ieri, un echipaj SMURD a fost solicitat de urgenta la un restaurant chinezesc din Iasi, dupa ce un adolescent a suferit un grav accident. Baiatul in varsta de 16 ani a fost transportat la Spitalul Sf. Maria din Iasi, unde a fost supus unei interventii chirurgicale complexe. Tanarul si-a prins mana dreapta in masina de facut taitei. Toate degetele i-au fost pur si simpl strivite.

„Copilul are degetele de la mana dreapta strivite si va fi supus unei interventii chirurgicale. Interventia va fi efectuata de un medic ortoped, dar daca este nevoie de reconstructie, va fi solicitat si medicul de chirurgie plastica. Este prematur sa ne pronuntam asupra evolutiei”, a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului Sf. Maria.

Dupa interventie, adolescentul va avea nevoie de o perioada lunga de recuperare, dar medicii nu exclud si alte interventii. Fiind vorba despre un accident de munca cu incapacitate temporara de munca, ancheta pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea accidentului va fi efectuata de angajator. Dupa finalizarea anchetei, dosarul va fi depus la Inspectoratul Teritorial de Munca Iasi, pentru stabilirea sanctiunilor. In functie de cele constatate, inspectorii ITM pot cere refacerea cercetarilor.
Adauga un comentariu