Local

Accident cu victime in intersectia de la „Cinci Drumuri”. Care este starea pacientilor?

Publicat: 12 aug. 2016
1

Chiar daca au ani buni de experienta, unii soferi mai omit din cand in cand cate o regula de circulatie. Ca urmare a neatentiei din trafic, exista posibilitatea de a scapa ca prin urechile acului de o izbitura cu o alta masina, dar de cele mai multe ori trebuie suportate consecintele neglijentei de la volan.

Vineri dimineata, in jurul orei 09:00, in intersectia „Cinci drumuri”, doi soferi nu au stiut cum sa procedeze, astfel ca nici macar principiul „la libera intelegere” nu a mai functionat. Pentru ca incurcate sunt regulile de circulatie de pe strazile Elena Doamna si Barboi, nu i s-a acordat prioritate de trecere soferului care avea acest drept, iar contactul dintre doua autoturisme nu a putut fi evitat. Impactul dintre cele doua autovehicule a fost atat frontal, cat si lateral, iar in urma acestuia au rezultat doi raniti, aflati in aceeasi masina.
Cei doi barbati raniti, conducator auto si pasager pe locul din dreapta al soferului, de 60, respectiv 61 de ani, au fost transportati imediat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sfantul Spiridon” din Iasi. De ingrijiri medicale ar fi avut nevoie si celalalt sofer, insa a refuzat sa fie transportat la spital.

Unul dintre cadrele medicale de pe SMURD, care a fost solicitat la locul evenimentului rutier, a explicat in ce stare se aflau ranitii: „Am gasit persoanele respective constiente. Una dintre victime era pe bancheta din spate a autoturismului, iar cealalta era in picioare, langa autoturism”, a declarat Claudia Rascanu, medic rezident in medicina de urgenta. De asemenea, acelasi medic a mentionat ca victimele nu au purtat centura de siguranta, iar airbag-urile erau deschise.

Din primele investigatii, medicii de la Unitatea de Primire Urgente (UPU) au stabilit ca barbatii au suferit traumatisme cranio-cerebrale, fara pierderea constientei, contuzii la nivelul coloanei cervicale, la stern si contuzie toraco-abdominala. Dupa alte ingrijiri medicale, pacientii vor fi transferati la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi, pentru investigatii de specialitate.
Comentarii
Adauga un comentariu