Eveniment-Social

Academician din Iasi, Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti – FOTO

Publicat: 23 mart. 2016
Academicianul Bogdan C. Simionescu, cadru didactic al Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI) si vicepresedinte al Academiei Romane, a primit titlul academic de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti, vineri, 18 martie 2016. Evenimentul a avut loc in Sala Senatului Universitatii. Pentru contributiile aduse invatamantului si cercetarii romanesti, Academicianul Bogdan C. Simionescu a primit, la 1 decembrie 2015, Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler. Este cetatean de onoare al municipiului Iasi (14 octombrie 2013) si a primit Medalia Cristofor Simionescu pentru excelenta in chimie macromoleculara din partea American Chemical Society si a Filialei ACS din Romania (2015).
 
In semn de recunoastere simbolica a excelentei lucrarilor sale stiintifice si a contributiei sale remarcabile la fundamentarea si implementarea proiectelor de cercetare romanesti, Universitatea Politehnica Bucuresti, prin hotararea Senatului Universitatii, i-a acordat academicianului Bogdan C. Simionescu acest titlu onorific. Acad. Bogdan C. Simionescu este, incepand cu anul 1992, profesor titular de Stiinta Polimerilor la TUIASI. De-a lungul anilor, Profesorul Bogdan C. Simionescu a ocupat pozitii de profesor invitat in Franta, Germania, Japonia, Polonia. Intre 1994 si 2006 a fost profesor invitat al Universitatii Politehnica Bucuresti, Departamentul de Stiinte Ingineresti. Pana in prezent, treizeci si noua de serii de studenti in Chimia si Ingineria Polimerilor au urmat cursurile sale de Chimia Polimerilor – Fizica Polimerilor, multi dintre ei elaborandu-si lucrarea de licenta sau disertatie sub conducerea sa. Sub indrumarea sa au fost finalizate 40 de teze de doctorat, iar majoritatea fostilor sai doctoranzi ocupa acum pozitii academice in Romania sau Franta, Elvetia, Germania, Canada si SUA.
 
Academicianul a creat la TUIASI Centrul de Excelenta „Polimeri” si Platforma Interdisciplinara „Materiale Macromoleculare Multifunctionale”, structuri care ofera cele mai bune conditii de cercetare si formare in domeniul stiintei si ingineriei polimerilor. Impreuna cu Institutul de Chimie Macromoleculara „Petru Poni” (potrivit ISI Thomson, cel mai important institut de cercetare din Romania pe scena stiintifica internationala), cele doua centre mentionate promoveaza cercetarea interdisciplinara si sunt vizibile la nivel international. Acad. Bogdan C. Simionescu a transformat Institutul de Chimie – 8 – Macromoleculara „Petru Poni” intr-un reper al cercetarii stiintifice si un model de bune practici pentru oamenii de stiinta din Romania. Profesorul Bogdan C. Simionescu a contribuit la cresterea prestigiului international al cercetarilor stiintifice din Romania prin permanenta exigenta, numeroasele colaborari cu marile personalitati stiintifice din domeniu, calitatea profesionala a colaboratorilor, domeniile noi deschise activitatii de cercetare si incurajarea tinerelor generatii de cercetatori.Adauga un comentariu