Eveniment-Social

Abuzurile facute de medici pot fi depistate si de ieseni

Publicat: 20 dec. 2013
1

Avand in vedere nenumaratele nereguli descoperite de echipele de control ale Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Iasi (CJAS), reprezentantii institutiei au dat posibilitatea asiguratilor ieseni sa aiba acces la mai multe date. Astfel, prin completarea unui formular online, asiguratii ieseni au posibilitatea de a vedea tot ce s-a decontat pe numele lor. Sunt suficiente numele, prenumele, CNP-ul, adresa de e-mail si perioada in care se doreste verificarea serviciilor medicale.

Dupa trimiterea formularului, asiguratul trebuie sa se prezinte la sediul CJAS Iasi, la Compartimentul Relatii Publice, pentru obtinerea istoricului. In acest mod pot vedea cu precizie daca medicii la care au apelat au fost sau nu corecti si nu au decontat servicii medicale neefectuate in relitate. Multi ieseni s-au confruntat cu probleme si la laboratoarele de analize medicale. Nu de multe ori au aflat ca fondurile s-au epuizat si ca trebuie sa astepte pentru luna urmatoare, daca doresc gratuitate. Cei care au nevoie urgenta de analize prefera sa scoata bani din buzunar. Asiguratii ieseni au posibilitatea sa vada daca sunt pe listele de asteptare si daca furnizorii au avut dreptate cand au spus ca nu mai au bani pentru analize medicale gratis. Prin aceste servicii, CJAS Iasi doreste sa impuna transparenta in relatiile dintre asigurati si furnizorii de servicii medicale.
Comentarii
  • Tebuie incurajata populatia sa solicite verificarea serviciilor medicale.Au sa aiba parte de surprize mari. Au sa vada unde sunt banii lor platiti la CAS si cum de nu sunt bani in sistemul de sanatate. De ce nu controleaza DNA-ul acest cancer numit CAS ?

Adauga un comentariu