Actualitate

Abuzuri ApaVital impotriva cetatenilor. Institutiile si firmele cu datorii uriase sunt protejate

Publicat: 30 mart. 2016
@ Cetatenii care au datorii de doar cateva sute de lei sunt debransati de la reteaua de apa potabila in vreme ce institutiile publice si firmele private care inregistreaza datorii de sute de mii de lei sunt protejati de conducerea operatorului de apa si canalizare @ Asta se intampla in prag de campanie electorala, cand seful Consiliului Judetean si-a impus in conducerea ApaVital mai multi locotenenti
 
Operatorul de apa si canalizare ApaVital, afalt in subordinea Consiliului Judetean Iasi, a inceput o campanie dura impotriva consumatorilor casnici. Practic, locatarii cu datorii de doar cateva sute de lei sunt debransati de la reteaua de apa potabila in conditiile in care majoritatea datornicilor sunt institutiile publice si firmele private care nu si-au achitat facturile la apa potabila sau canalizare de luni bune, acumuland datorii de cateva sute de mii de lei, iar asta fara sa fie debransati. 
 
Un caz concret intalnim in strada Pacurari, acolo unde, la o scara de bloc care inregistreaza datorii de doar 200 lei catre ApaVital, a fost debransata de la reteaua de apa potabila. Asa s-a ajuns ca familiile care locuiesc in blocuri cu restante infime, sa fie lasate fara apa. Asta se intampla in conditiile in care majoritatea institutiilor si firmelor inregistreaza datorii uriase. Totodata, in conditiile in care ApaVital detine monopol in Iasi, toti consumatorii sunt obligati sa accepte orice conditii impuse de operator daca vor sa beneficieze apa potabila.
Recent, inaintea campaniei electorale, Consiliul de Administratie al ApaVital a fost schimbat, iar in componenta au fost bagati mai multi locotenenti ai lui Victorel Lupu, actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi. Din noul Consiliu de Administratie al ApaVital fac parte mai multe persoaneje controversate care ocupa deja functii de conducere la diverse institutii publice din Iasi, dar care au fost numiti in noua componenta CA a ApaVital tocmai pentru ca la aceasta companie se platesc printre cele mai mari remuneratii la nivelul judetului.
Primul pe lista este Ovidiu Mugurel Laicu – seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, care este totodata si unul dintre cei mai bogati directori din Iasi. Pentru functia de la DRDP Iasi, acesta incaseaza deja peste 108.000 lei anual. Un alt apropiat al lui Victorel Lupu propulsat la conducerea ApaVital este Maria Simionescu, director general al Directiei Generale Economice si Finante Publice Locale Iasi, care pentru multi ani a stat la comanda actualului sef al Consiliului Judetean si care incaseaza anual de la Primarie peste 60.000 lei.
„Conform legii, la a treia factura neachitata se opreste apa. Aceasta este procedura care se aplica. Se pot face si esalonari de plata, iar administratorul asociatiei trebuie sa stabileasca aceste lucruri pentru ca noua nu ne face nicio placere sa intrerupem apa”, a spus Ioan Toma, directorul ApaVital.
Victorel Lupu, presedintele COnsiliului Judetean Iasi, nu a raspuns solicitarilor legate de acest subiect. Lucrurile sunt si mai complicate in momentul in care ApaVital trebuie sa te rebranseze. Atunci, esti obligat sa astepti cate 2-3 zile si in plus sa mai platesti si o taxa suplimentara de 400 de lei. Japca pe fata. Practic, furnizorul de apa profita de faptul ca are monopol in judetul Iasi si santajeaza iesenii dupa bunul plac al conducerii. Sa nu ne mai miram ca sefii ApaVital au salarii lunare de sute de milioane de lei vechi.
  Comentarii
  • Asa se intampla cand un excroc ca TOMA sta de 10 ani intro functie se crede stapan pe platantie si noi slavii lui

  • Victorel Lupu a dat ORDIN ca toti cei din subordinea CJ IASI si sunt din PSD sa faca tot posibilul sa irite si sa instige oamenii -iesenii inpotriva lui Mihai Chirica

  • Toma este cel mai mare HOT a luta SPAGA DE LA EPTISA PESTE 500.000 EURO SI SA NU UITAM DE IASICON CARE SE LAUDA TITEL CA IA DAT UN APARTAMENT LUI TOMA

    STAU SI MA INTREB DACA DNA LA NOI IN IASI EXISTA ?

Adauga un comentariu