Local

Absolventii ieseni, favoriti la cel mai tare examen din Romania

Publicat: 25 aug. 2011
1

Emotii mari pentru candidatii ieseni participanti, in aceasta perioada, la concursul derulat de Institutul National al Magistraturii (INM) si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Absolventii Facultatii de Drept au sustinut ieri prima proba, cea scrisa, pentru admiterea pe cele 200 de locuri de auditori de justitie scoase la concurs la nivel national. Conform rezultatelor de anul trecut, iesenii s-au aflat in topul candidatilor care au reusit sa treaca cel mai dificil examen din invatamantul juridic din Romania. Tudorel Toader, decanul Facultatii de Drept de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) spera ca Iasul sa se situeze cel putin pe locul doi pe tara la nivel de tineri judecatori si procurori. „Cu toate ca, la acest moment, nu putem spune cu exactitate cati absolventi ai facultatii noastre participa la concursul de intrare in magistratura, eu sper ca, asa cum anul trecut Iasul s-a clasat pe locul doi din perspectiva numarului de absolventi care au intrat in concurs si au fost declarati admisi, acest lucru sa se intample si anul acesta, iar stafeta invatamantului superior de drept iesean sa se pastreze la cote inalte”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader.

Rezultatele probei scrise urmeaza sa fie afisate pe 31 august, iar cele finale, dupa solutionarea eventualelor contestatii, pe 6 septembrie. A doua etapa a concursului are doua probe. Prima va avea loc pe 8 septembrie si consta intr-un test de verificare a rationamentului logic, tot tip grila. A doua proba este un interviu. Acesta presupune chestionarea orala a candidatilor în scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat, proba ce se va desfasura în perioada 9 – 19 septembrie. Rezultatele finale la concursul de admitere la INM vor fi afisate pe 26 septembrie.

Numarul candidatilor din sesiunea de admitere 2011 la Institutul National al Magistraturii este cel mai mare din ultimii sase ani. Pe cele 200 de locuri s-au inscris 3.433 de persoane. Probele scrise se desfasoara sub supraveghere stricta, asigurata de judecatori, procurori, personal auxiliar de specialitate din cadrul instantelor si parchetelor, precum si de personal din cadrul CSM si INM.
Comentarii
Adauga un comentariu