Eveniment-Social

Absolventii de gimnaziu afla astazi in ce liceu pot studia – VEZI DETALIILE COMPLETE

Publicat: 23 mai 2013
1

@ Astazi, mii de viitori absolventi ai claselor a VIII-a pot afla la ce liceu vor studia @ Incepand cu ora 9.30,  in Sala Pasilor Pierduti de la Universitatea Al. I. Cuza este programata o noua editie a „Salonului Ofertelor Educationale” @ Deschiderea festiva va avea loc in prezenta inspectorului scolar general, prof. dr. Camelia Gavrila

Viitorii absolventi de clasa a VIII-a au ocazia, astazi, sa li se prezinte oferta scolara din liceele si grupurile scolare din judetul Iasi. Activitatea se va derula în Sala Pasilor Pierduti, de la Universitatea Al. I. Cuza (UAIC), incepand cu ora 9.30. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), in parteneriat cu Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala (CJRAE), organizeaza o noua editie a Salonului Ofertelor Educationale, destinat admiterii în învatamantul preuniversitar teoretic, vocational si tehnologic. „Astazi, Inspectoratul Scolar Judetean, în parteneriat cu CJRAE organizeaza acest Salon al ofertelor educationale pentru admiterea in clasa a IX-a. Programul din acest an cuprinde, pe lânga prezentarea ofertelor educationale ale colegiilor si liceelor din judetul Iasi pentru elevii din clasa a VIII-a si a IX-a, expozitii de fotografii si afise sau concursuri. Manifestarea se va derula între orele 9.30 si 18.00. Deschidrea festiva are loc in prezenta inspectorului scolar general, prof. dr. Camelia Gavrila, fiind invitati si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, directori de unitati scolare, cadre didactice, parinti si elevi”, a precizat prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ.

Pe de alta parte, in aproximativ o luna, peste 7.000 elevi ai claselor a VIII-a din judetul Iasi vor intra in febra celei mai importante etape din viata lor: admiterea la liceu. De precizat ca pe 14 iunie se finalizeaza cursurile pentru clasa a VIII-a, iar intre 17 si 19 iunie se deruleaza inscrierea la Evaluarea Nationala, timp in care fiecare scoala va prezenta comisia de admitere judeteana, a bazei de date cu mediile generale de absolvire ale elevilor clasei a VIII-a, precum si lista elevilor corigenti, repetenti sau cu situatia neîncheiata ori exmatriculati. Pe 25 iunie are loc proba la limba si literatura româna, pe 26 iunie la limba si literatura materna, 27 iunie, testarea la matematica, 29 iunie – afisarea rezultatelor si depunerea contestatiilor, pana la ora 20.00, 30 iunie si 2 iulie – rezolvarea contestatiilor, iar pe 3 iulie – afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii.

VEZI GHIDUL COMPLET AL ADMITERII – 2013 LA CLASA A IX-A IN JUDETUL IASI
Adauga un comentariu