Economic Local

Abonamente online, prin  intermediul aplicatiei 24pay

Publicat: 20 sept. 2018
1

De astazi, 20 septembrie, pot fi achizitionate abonamente de 7 si 30 de zile, pentru zona 1 si doua zone, la pret intreg, direct din mijlocul de transport, prin aplicatia 24pay. CTP Iasi face demersuri si pentru introducerea in programul online a  optiunii de comercializare a titlurilor de calatorie cu pret redus pentru elevi si studenti Vesti tot mai bune pentru calatorii cu transportul in comun iesean! Compania de Transport Public Iasi pune la dispozitie o noua optiune pentru utilizatorii aplicatiei 24pay.

    Incepand de joi, 20 septembrie 2018, prin intermediul aplicatiei 24pay, pot fi cumparate direct din mijloacele de transport si abonamente pentru 7 si 30 de zile, pentru zona 1 si doua zone, la pret intreg. Valoarea unui abonament de 7 zile, pentru zona 1, este de 20 de lei, iar a celui pentru doua zone (inclusiv in localitatile limitrofe), de 30 de lei. Pretul abonamentului unic pentru 30 de zile, valabil in zona 1, este de 80 de lei, iar cel pentru calatorii in ambele zone tarifare este de 110 lei. Toate tipurile de abonamente sunt valabile pe toate traseele, nelimitat.  Pasii care trebuie urmati prin aceasta metoda sunt exact aceiasi folositi si pentru achizitionarea biletelor de calatorie, disponibile in prezent prin aplicatia 24pay. Codul QR receptionat dupa efectuarea platii reprezinta abonamentul electronic al utilizatorului aplicatiei, fiind dovada pe care calatorul o prezinta controlorului, atunci cand acesta o solicita. 
In prezent, CTP Iasi realizeaza demersurile tehnice necesare si pentru introducerea posibilitatii de achizitionare a titlurilor de calatorie cu pret redus de catre elevi si studenti, avand deja demarate procedurile necesare in ceea ce priveste sprijinul institutiilor de invatamant. 
    In plus, in cursul acestei luni, vor fi amplasate coduri QR si in toate statiile de transport.
Reamintim faptul ca prin aplicatia 24pay pot fi achizitionate si titluri de calatorie pentru zona 1 (2,5 lei, valabil 120 de minute de la momentul compostarii, pe toate traseele), doua zone (3,5 lei, valabil 120 de minute de la momentul compostarii, pe toate traseele) ori abonament pentru o zi (10 lei, nelimitat, pe toate traseele). De precizat este ca pot fi realizate mai multe tranzactii (pentru mai multe bilete, abonamente) din acelasi cont de utilizator. Inainte de a folosi aplicatia, utilizatorul trebuie sa se asigure ca acumulatorul telefonului sau este incarcat, iar dispozitivul are conexiune la internet. In plus, este necesara inrolarea cardului bancar in program. Pentru a folosi programul 24pay, trebuie deschisa aplicatia, realizata autentificarea cu parola sau amprenta digitala, apoi calatorul urca in autobuz ori tramvai, scaneaza codul QR sau foloseste tehnologia NFC (prin apropierea ori atingerea telefonului de placuta pe care este afisat codul QR), selecteaza titlul de calatorie dorit si confirma plata. Imediat, utilizatorul primeste biletul/abonamentul in format electronic, sub forma unui cod QR, dar si informatii despre valabilitatea acestuia. Apoi, poate verifica existenta titlului de calatorie in sectiunea ”Portofel”.

    In ceea ce priveste folosirea facila a aplicatiei, precizam faptul ca sunt importante si caracteristicile camerei foto a telefonului, pentru a putea scana in cel mai scurt timp. De regula, citirea codului QR de catre un astfel de dispozitiv se realizeaza intr-o secunda (asemenea compostarii unui bilet in dispozitivul obisnuit), insa indicat este ca telefonul sa fie tinut in pozitie paralela cu placuta din mijlocul de transport, in special in timpul deplasarii acestuia. In plus, telefonul trebuie pozitionat la aceeasi inaltime cu afisajul in cauza. In doar o luna de la momentul lansarii aplicatiei 24pay pentru achizitionarea de titluri de calatorie pentru transportul public in Iasi, au fost vandute aproximativ 12.500 de bilete si abonamente de o zi, in valoare de aproximativ 30.000 de lei. Pentru cumpararea titlurilor de calatorie online, 80% dintre calatori au folosit codul QR, iar restul, tehnologia NFC. 
Adauga un comentariu