Eveniment-Social

A ucis cu sange rece un venerabil profesor iesean! Ucigasul a fost prins dupa localizarea telefonului mobil

Publicat: 23 nov. 2015
1

@ Toti cei care i-au fost elevi au ramas socati in momentul in care au aflat ca profesoara lor de romana a fost ucisa @ Ieri, judecatorii au considerat ca ucigasul profesoarei trebuie tinut in spatele gratiilor

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis sa mentina arestul preventiv pentru Petru Cretu, de 19 ani, acuzat de comiterea infractiunilor de omor calificat si talharie. Cristina Mihailescu, fost profesor de Limba si Literatura Romana, in varsta de 80 de ani, a fost gasita fara suflare in casa in care locuia, de catre o vecina, care venea adesea pentru a o ajuta la treburi in gospodarie. Crima a avut loc pe data de 22 iunie 2015. Criminalul a disparut fara urma, dupa ce a ucis-o pe fosta profesoara din Cotnari. Mobilul crimei a fost jaful. Desi a crezut ca nu va fi prins niciodata, i-au scapat cateva detalii, descoperite cu rapiditate de oamenii legii. Dupa ce a ucis-o cu bestialitate, tanarul i-a luat si telefonul mobil.

Aceasta fapta avea sa ii conduca pe anchetatori pe urmele criminalului, oferindu-le o pista extrem de importanta. Petru Cretu a scos din telefon cartela femeii, punand in loc propria cartela. Cu siguranta, tanarul de 19 ani nu a stiut ca nu numarul de telefon al victimei era urmarit, ci telefonul mobil. Astfel, serviciile de informatii si-au facut treaba si au reusit sa dea de urma criminalului, care a fost capabil sa ucida pentru bani. Acum, Cretu Petru asteapta sentinta, iar cel mai probabil isi va petrece multi ani din viata in spatele gratiilor. In randul localnicilor a ramas insa amintirea femeii, care i-a invatat carte pe multi dintre ei, iar imensa casa in care locuia batrana este acum goala.

Locuitorii comunei Cotnari sunt si acum afectati de cele intamplate in luna iunie a acestui an. Acestia le-au povestit reporterilor BUNA ZIUA IASI despre viata profesoarei de 80 de ani, dar si despre tanarul care a fost capabil de o asemenea fapta. O femeie buna, care nu purta dusmanie nimanui, a ajuns sa plateasca cu viata pentru ca a vandut un pamant. Banii pe care aceasta i-a primit de la cumparator au fost o tentatie prea mare pentru Petru Cretu. Tanarul a luat o decizie incredibila, care acum il va costa libertatea.

„Doamna a vandut niste pamant si s-a dus sa-i dea omul banii. El lucra la omul acela si a vazut ca a luat banii. Noaptea i-a spart geamul si a intrat peste ea, ca sa ii ia banii. Era profesoara buna, m-a invatat si pe mine. Era femeie la locul ei. A batut-o pana sa ii gaseasca toti banii. El a fugit, a fost gasit la Carjoaia, din cate am auzit. El era aici la bunici, mama lui e plecata in Italia si si-a facut de cap. S-a nenorocit singur, cu mana lui”, povesteste un localnic din Cotnari, fost elev al profesoarei ucise. Tanarul era cunoscut in comunitatea comunei Cotnari ca fiind o persoana violenta. Acesta a mai avut antecedente, povestesc localnicii, lovindu-si bunicul si furandu-i banii. Acum, oamenii banuiesc ca acesta nu a fost singur in momentul comiterii odioasei fapte.
Adauga un comentariu