International

A scapat de 20 de ani de inchisoare pentru ca avocatul a adormit in timpul procesului

Publicat: 14 mart. 2016
1

Un barbat din SUA care primise o sentinta de 30 de ani de inchisoare a plecat acasa dupa 10 ani de detentie, deoarece de-a lungul procesului avocatul sau a adormit in nenumarate randuri.

Nicholas Ragin fusese condamnat in 2006, insa pentru ca avocatul sau, Nikita V. Mackey, a adormit de mai multe ori in timpul procesului, judecatorul Roger Gregory a decis ca detinutul a fost lipsit de reprezentare juridica, practic neavand parte de asistenta legala mare parte din proces. Prin urmare, acesta a hotarat ca detinutul sa fie eliberat, informeaza The Independent.

Un martor a depus marturie ca l-a vazut pe avocat dormind „frecvent… aproape zilnic”, in reprize de 30 de minute cel putin.

Un alt avocat prezent la proces, Peter Adolf, a depus si el marturie ca l-a vazut pe avocat dormind, acesta declarand chiar ca, la un moment dat, in timpul audierilor, judecatorul s-a vazut nevoit sa strige la microfon numele avocatului, moment in care acesta, trezit din somn, a sarit buimac de pe scaun, ca si cum nu ar fi stiut unde se afla.

Nicholas Ragin a fost condamnat pentru conspiratie si frauda pentru ca, impreuna cu mama sa, conducea o retea de prostitutie si trafic de droguri, in care erau folosite minore de 10 – 14 ani, informeaza Daily Mail.
Adauga un comentariu