Magazin

A pierdut jumatate de maxilar pentru ca si-a scos maseaua de minte

Publicat: 19 mart. 2013
1

O bunica din Marea Britanie are dureri groaznice de dinti la peste patru ani dupa ce un dentist i-a scos maseaua de minte. Rana lasat de medic nu s-a vindecat niciodata, cu toate ca a suferit mai multe interventii chirurgicale, pierzand o parte din maxilar. Se pare ca doctorul nu a citit dosarele medicale ale femeii si i-a oferit un tratament gresit. Ulterior, ea a primit daune de peste 50.000 de lire.

Rehana Musa, in varsta de 72, l-a dat in judecata pe Piotr Pietruszczak, dentistul care i-a facut viata un calvar, dupa ce acesta i-a scos maseaua de minte fara sa verifice istoria ei medicala. Procedura a lasat-o cu ani intregi de suferinta, dupa ce rana nu s-a mai vindecat, cu toate ca a suferit mai multe operatii, potrivit Daily Mail.

In anul 2010, o parte din maxilar i-a fost indepartat. Femeia povesteste cum are dureri zi si noapte si nu poate sa manance mancare solida sau sa vorbeasca pentru o perioada lunga de timp. Mai mult, ea se simte tot timpul ametita din cauza calmantelor pe care este obligata sa le ia pentru a face fata.

„Eu si sotul meu ne-am pierdut anii de pensie. Am incercat sa ma sinucid si urmez sedintele unui psiholog”, a declarat femeia disperata.

Problemele ei au inceput in urma cu patru ani, in 2008, cand obisnuia sa isi prinda obrazul intre dinti, lucru care a dus la sangerari abundente. Dupa ce a vizitat un doctor, ea a aflat ca are un ulcer in cavitatea bucala. In urma tratamentului, acesta s-a vindecat, dar un alt doctor i-a spus sa renunte la maseaua de minte. Pentru a se asigura ca nu vor aparea complicatii din cauza vechilor afectiuni, doctorul i-a scris o recomandare pentru dentistul care urma sa ii scoata dintele.

Din pacate, doctorul Pietruszczak a recurs la o procedura normala, fara sa citeasca instructiunile oferite de fostul doctor al batranei. La cateva zile dupa operatie, ea a inceput sa simta dureri severe. Ulterior, femeia a aflat ca ele erau cauzate de medicamentele pe care le lua pentru osteoporoza. Din cauza pastilelor pe care obisnuia sa le ia, rana provocata de scoaterea maselei de minte nu s-a vindecat niciodata.

Intr-un final, pacienta l-a acuzat pe dentist ca nu a stiut acest lucru, deoarece nu a citit hartia pe care a primit-o. Rehana Musa l-a dat in judecata pe medic si a primit 50.000 de lire daune pentru problemele cauzate. Cu toate acestea, neplacerile femeii nu au trecut, fiind in cautarea unui tratament care sa ii readuca fericirea.
Adauga un comentariu