Eveniment-Social

A murit in timp ce se afla in UPU. Inca doi bolnavi internati cu acelasi diagnostic se zbat intre viata si moarte

Publicat: 26 feb. 2016
1

@ Ieseanul in varsta de 60 ani a mers la spital pe propriile picioare, cu cateva ore inainte de a muri @ Medicii spun ca barbatul suferea de mai multe boli si nu a mai putut fi [email protected] La scurt timp, alte doua iesence au ajuns la unitatea medicala in coma grava, avand acelasi diagnostic

Barbatul care a decedat joi, 25 februarie 2016, seara, in Unitatea de Primire Urgente, (UPU) s-a prezentat cu cateva ore inainte la medic, deoarece se simtea foarte rau. Initial, barbatul in varsta de 60 ani, din Iasi, a mers la Spitalul C.I. Parhon, pentru ca suferea de o boala renala. Pe langa aceasta suferinta, pacientul avea si diabet, probleme hepatice, hipertensiune arteriala. Medicii de la Parhon l-a supus unui examen Computer Tomograf si au descoperit ca pacientul are un hematom intracerebral. Barbatul a fost urcat intr-o salvare si trimis catre Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi. Medicii neurochirurgi au explicat ca hematomul s-a extins extrem de repede si pacientul a decedat la scurt timp dupa ce a ajuns in UPU.

„Decesul a intervenit din cauza suferintelor multiple ale bolnavului. El a fost investigat corect de colegii de la Parhon si trimis imediat catre Neurochirurgie. Hematomul intracerebral s-a produs pe fond de hipertensiune. Din pacate, viata acestui bolnav nu a mai putut fi salvata. Pacientul era in stare foarte grava. A mers pe propriile picioare la spitalul Parhon, dar starea de sanatate s-a agrav brusc, din cauza hematomului care a avut o evolutie fulgeratoare. A decedat in UPU”, a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu.

Tot in cursul serii de joi, inca doua femei din Iasi au fost transportate in stare extrem de grava la Neurochirurgie. Ambele paciente, in varsta de 62 si 61 ani, erau in coma de gradul III. Investigatiile de specialitate au aratat existenta unui hematom intracerebral, tot pe fond de hipertensiune. Prognosticul medicilor privind evolutia starii de sanatate a pacientelor si sansele de supravietuire este foarte rezervat. Una dintre paciente a fost operata in urgenta, dar post operator starea de sanatate se mentine la fel de grava. „Ambele paciente sunt in stare extrem de grava. In ambele cazuri, hematomul intracerebral s-a format pe fond de hipertensiune. Pacienta operata in urgenta a fost gasita in casa, in coma de gradul IV. Nu se stie cat timp a trecut pana a fost gasita. Cealalta bolnava nu are indicatie operatorie si este in stare foarte grava. Pacientele sunt internate la Terapie Intensiva, cu sanse foarte mici de supravietuire”, a spus medicul Florin Gramada.
Adauga un comentariu