Eveniment-Social

A mai ramas o saptamana pana la refacerea „Podurilor de Flori” peste Prut

Publicat: 02 iul. 2015
1

@ Unionistii de la Actiunea 2012 fac apel atat la iesenii de rand, cat si la elitele culturale sa participe la manifestarile ce vor avea loc pe malul Prutului, pe 11 iulie

Mii de oameni de pe ambele maluri ale Prutului vor reface celebrele „Poduri de Flori” peste Prut, pe 11 iulie, la Ungheni. Participantii la eveniment din Republica Moldova vor trece pe jos podul feroviar Eiffel, aflat la 20 km de Iasi, spre România. În acest sens, iesenii si ceilalti moldoveni din dreapta Prutului sunt invitati la Podul de Flori prin prisma raporturilor speciale culturale si spirituale pe care le-a dezvoltat de-a lungul istoriei cu romanii din stânga Prutului.

„Podul de flori din acest an va reactiva constiinta de sine a românilor de pe cele doua maluri, care se vor uni pentru a duce la bun sfârsit ceea ce au început înaintasii lor în anii ’90. Si atunci, ca si acum, evenimentul reprezinta un pas catre Unirea de facto a celor doua state”, a transmis George Simion, presedintele Actiunii 2012. Primul „Pod de flori” a fost organizat pe 6 mai 1990, când cetatenii români au trecut frontiera catre Basarabia fara pasaport si fara viza, prin opt puncte de trecere peste Prut. Peste un milion de oameni au participat la eveniment. Al doilea „Pod de flori” a avut loc pe 16 iunie 1991, când cetatenii moldoveni au intrat în România fara acte. Organizatorii acestor evenimente uriase aveau scopul reunificarii clar declarat, însa actiunile lor nu si-au atins, pana in prezent, finalitatea fireasca.
Adauga un comentariu