Actualitate

A incremenit cand a sunat la aceasta firma. Raspunsul angajatei a lasat-o fara cuvinte

Publicat: 26 apr. 2015
1

@ A vrut sa isi ajute parintii insa nu s-a asteptat niciodata la ce a urmat @ Dupa ce a avut incredere intr-o firma din Bacau, si-a dat seama ca a luat cea mai mare teapa din viata ei @ Acum incearca se recupereze banii pierduti

Inca o clienta care a crezut ca a gasit cea mai buna solutie pentru obtinerea unui imprumut a fost pacalita in ultimul hal. Neptunus Fondation SRL, cu sediul in Bacau, firma la care a apelat, este acuzata ca i-a luat banii. Clienta sustine ca a incercat sa discute cu reprezentantii firmei, dar nu a ajuns la o intelegere. Problemele au aparut in urma cu cateva luni, iar de atunci ieseanca este disperata.

„Depuneti o cerere pentru returnarea banilor”

Mihaela C. locuieste in Iasi, insa parintii sai sunt in Bacau. Pentru ca acestia aveau nevoie de un ajutor financiar necesar pentru a face modificari la locuinta lor, a decis sa faca un imprumut la Neptunus Fondation. O amica ii recomandase solutia si a fost de acord sa imprumute bani de la aceasta societate. In luna februarie a facut toate demersurile, iar banii trebuia sa ii primeasca in luna martie. A asteptat pana la inceputul lunii aprilie, insa nimeni nu a mai contactat-o. A sunat la reprezentantii firmei si acestia au chemat-o la sediul din Bacau. Ce a urmat a lasat-o fara cuvinte.

„Eu am vrut sa imprumut in jur de 15.000 de lei si am achitat avansul de aproape 1.000 de lei. Cand am vazut ca nu ma mai suna nimeni, am luat legatura cu cei de la Neptunus Fondation si in cele din urma am mers la sediul lor. Acolo mi-au zis ca am fost informata referitor la toate conditiile privind acordarea creditului si ca trebuie sa astept sa imi dea toti banii. Le-am zis ca am asteptat destul si ca vreau banii dati in avans inapoi. Mi-au spus ca trebuie sa fac o cerere, dar nu garanteaza ca-i primesc pentru ca asa am fost informata de la inceput. Acum, nu stiu ce sa fac pentru ca pot sa pierd 1.000 de lei. Voi depune reclamatie la Protectia Consumatorilor pentru ca am auzit ca sunt mai multe persoane in situatia mea si asa poate vom avea mai multe sanse sa primim banii inapoi”, a spus Mihaela C.

Sute de persoane pacalite

In jur de 400 de persoane din regiunea Moldovei spun ca au fost pagubite, o parte dintre acestea fiind din Iasi. Firma promite împrumuturi de pâna la 90.000 de lei fara giranti si fara garantii. In realitate, consumatorii, pâna la încheierea unui contract de finantare, sunt pusi sa semneze un contract civil de contribuire prin care clientul se angajeaza sa plateasca anumite taxe în functie de valoarea solicitata ca împrumut. Acestea presupun o taxa de inscriere, plus 5 la suta din valoarea imprumutului pe care vor sa-l obtina. Tot ce trebuie sa aduca sunt adeverinta de salariat, factura la utilitati si copii dupa actele personale. Sunt anuntati ca primesc banii ceruti in termen de o luna. Insa dupa ce expira acest termen, nu te mai cauta nimeni si clientii raman fara banii promisi. Asa au patit cele cateva sute de persoane care au avut incredere in aceasta firma.

Firma a fost sanctionata de Protectia Consumatorilor Bacau cu amenda contraventionala in valoare de 15.000 de lei pentru practici comerciale incorecte. Conform contractului semnat, oamenii trebuie sa participe la o licitatie, fiind instiintati în aceeasi zi, printr-o adresa, ca urmeaza sa aiba loc Adunarea Generala. De regula însa, prin adresa trimisa, clientul este informat ca Adunarea Generala a fost amânata, desi, conform actelor gasite la sediul SRL-ului de catre inspectorii de la Protectia Consumatorului, aceasta s-a desfasurat. Drept criteriu principal la „licitatie”, consumatorul se angajeaza sa renunte la o parte din bani. De exemplu, pentru un contract de finantare semnat, pus la dispozitie de catre reprezentantii societatii, la o suma contractata de 40.000 de lei, s-ar fi virat doar 3.500 de lei. Pe site-ul firmei apare ca Neptunus Fondation nu este institutie de credit, iar „fondurile monetare lunare prin aporturi banesti nu sunt fonduri rambursabile si nici nu au caracter de depozit”. Reprezentantii firmei nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere in legatura cu aceasta situatie.
Adauga un comentariu