Local

A incercat sa puna la cale o mega-afacere, insa l-au incurcat procurorii! Ieri a fost condamnat

Publicat: 18 ian. 2016
1

@ Tanarul a sperat sa se imbogateasca peste noapte, dupa ce a reusit sa gaseasca un client foarte bun in Belgia

Ieri, magistratii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea lui Ioan Hutanu la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de trafic de droguri. Tanarul a fost arestat preventiv in luna octombrie 2015. Este vorba de un dosar care vizeaza activitatea unui traficant de droguri, care a pus la cale o afacere prin care a sperat sa se imbogateasca peste noapte. Judecatorii de la Tribunalul Iasi au dispus arestarea lui Ioan Hutanu, sub acuzatia de trafic de droguri in forma continuata. Din probele stranse de procurori, rezulta ca individul a infiintat o cultura de cannabis in localitatea ieseana Todiresti, in scopul de a produce droguri pentru export. Avea deja un distribuitor din Belgia, interesat sa intre in afacere. Cand toate planurile de afaceri erau aranjate, dupa ce a recoltat cultura de cannabis, au intrat peste el procurorii de la DIICOT.

„În cauza exista suspiciunea rezonabila ca, în cursul anului 2015, inculpatul Hutanu Ioan a înfiintat o cultura de cannabis (cca 60 plante), pe raza localitatii Stroesti, com. Todiresti, jud. Iasi, ocupându-se în mod efectiv de întretinerea si îngrijirea culturii pâna în cursul lunii octombrie 2015, când a procedat la recoltarea plantelor de cannabis (inflorescente), pe care le-a transportat si depozitat în locuinta sa, situata în aceeasi localitate, intentionând ca, dupa uscarea acestora, sa le valorifice pe piata ilicita dintr-un stat european, catre un alt dealer de droguri aflat în legatura sa infractionala”, au precizat procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi.

„În acest sens, la data de 15.10.2015, inculpatul a contactat telefonic o persoana din Belgia, stabilind detalii referitoare la tranzactionarea cantitatii de cannabis recoltata, pretul acesteia, precum si modalitatea de transfer a cantitatii de cannabis, dupa uscarea acesteia, din România în Belgia, urmarind astfel obtinerea unui folos material ilicit în valoare de 15.000 euro. În dimineata zilei de 17.10.2015, cu ocazia efectuarii perchezitiei domiciliare în imobilul apartinând inculpatului, situat în sat Stroesti, comuna Todiresti, jud. Iasi, a fost descoperita si ridicata cantitatea de 6,350 kilograme cannabis”, au completat procurorii.
Adauga un comentariu