Sport

A inceput SPECTACOLUL! Novak Djokovic, favorit la Turneul Campionilor

Publicat: 15 nov. 2015
1

Novak Djokovic, campionul ultimelor doua editii ale Turneului Campionilor, vrea sa încheie en-fanfare un sezon perfect. În 2015, si-a trecut în cont 10 titluri. A ajuns în finala la toate cele patru Grand Slam-uri si a câstigat trei dintre acestea. Are un record impresionant de 78 de victorii si doar cinci înfrângeri. În plus, Djokovic nu a mai pierdut un meci la Londra din iulie 2013, când a fost învins de Andy Murray în finala de la Wimbledon.

„Cred ca, în felul în care joaca acum, si cu cine joaca, ca nu bate pe oricine, bate pe Murray, pe Nadal, pe Federer, e greu sa ai performante precum a facut el anul acesta. A câstigat cam toate turneele în afara de Roland Garros, desi se parea ca va triumfa si acolo în fata lui Wawrinka, dar nu s-a întâmplat”, a spus Ilie Nastase, primul numar 1 ATP.

Calificat pentru a 14-a oara consecutiv la Turneul Campionilor, Roger Federer va începe cursa pentru al saptelea trofeu împotriva lui Tomas Berdych. Elvetianul a câstigat 14 din cele 20 de meciuri disputate împotriva cehului, ultimele doua chiar în acest sezon. Editia 2015 a Turneului Campionilor, la care participa în proba de dublu si românii Horia Tecau si Florin Mergea, este transmisa în direct de Digi Sport începând de ieri.

În vârsta de 34 de ani, Federer are deja sase titluri ATP cucerite în acest sezon si un record de 59 de victorii si 10 înfrângeri. Elvetianul este al treilea jucator din istoria ATP, dupa Jimmy Connors si Ivan Lendl, care a depasit borna de 1.000 de victorii.

„Dintre toti, cel mai mult îmi place cum joaca Federer, ca stil de joc, ca personalitate, caracter. Îl admir în ultimul timp si pe Djokovic, impresionant ce realizeaza în ultimul timp, de doi ani încoace. Mi-as dori sa-l vad pe Federer câstigând înca un titlu la Londra”, a spus Horia Tecau.
Adauga un comentariu