National

A fost retinut dupa ce a inselat 4.500 de persoane cu locuri de munca in strainatate

Publicat: 12 aug. 2016
1

Politistii timisoreni au retinut un barbat de 30 de ani care este acuzat de inselaciune. Acesta le-a promis locuri de munca in strainatate ce erau fictive, creand un prejudiciu ce se ridica la 2.5 milioane de lei.

Retinerea vine dupa ce ofiterii de la IPJ Timis, in coordonare cu Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara, au efectuat joi o perchezitie la sediul unui firme a carui administrator este acuzat de inselaciune cu locuri de munca in strainatate.

„In fapt, in perioada martie – iunie a.c., banuitul, in varsta de 30 de ani, in calitate de administrator al unei societati comerciale, ar fi indus in eroare mai multe persoane interesate de obtinerea unui loc de munca in strainatate. Din cercetari a reiesit ca cel in cauza ar fi publicat anunturi in mediul virtual constand in recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau sa fie desfasurate in strainatate (Germania, Austria si Anglia), in urma carora persoanele vatamate s-ar fi prezentat la sediul societatilor pentru incheierea unui contract individual de munca cu angajatorii straini”, au transmis reprezentantii IPJ Timis.

Acestia au precizat ca la sediul societatii, persoanele achitau diferite sume de bani si semnau contracte de mediere si procese verbale de consultanta.

Barbatul va fi prezentat instantei cu propunere de arest preventiv pentru 29 de zile.
Adauga un comentariu