Actualitate

A fost inaugurata prima terasa de pe pietonalul Stefan cel Mare

Publicat: 22 apr. 2014
1

@ Municipalitatea a inceput autorizarea infiintarii de terase pe pietonalul Stefan cel Mare @ Cladirea dintre Episcopia Romano-Catolica si Mitropolie a fost transformata in cafenea, fatada urmand a fi reabilitata

La inceputul acestei saptamani, a fost inaugurata prima terasa de pe pietonalul Stefan cel Mare. Cladirea de la intersectia cu strada Colonel Langa, ce ar urma sa fie reabilitata, are acum o terasa.

„Este prima terasa de pe pietonal. In principiu se lucreaza acum pentru organizarea spatiului. Se incearca acest colt sa fie asemanator cu cel reabilitat foarte frumos de Episcopia Romano-Catolica. Am spus celui care a deschis terasa ca pana la obtinerea autorizatiei de refacere a acelui spatiu sa puna un mesh cu imagine, cum va arata cladirea dupa reabilitare. Spunem noi ca am imbunatatit imaginea cat se poate de bine”, a precizat viceprimarul Mihai Chirica. Potrivit acestuia, s-au purtat deja discutii cu reprezentantii magazinelor de incaltaminte din zona, acestora propunandu-li-se schimbarea obiectului de activitate al firmelor, raspunsurile urmand a fi transmise primariei. „Pietonalul de pe Stefan cel Mare este deschis pentru activitati comerciale. I-am rugat si pe ceilalti comercianti sa treaca din domeniul de activitate pe care il au spre unul specific pentru o zona pietonala. Speram sa o faca in urmatoarea perioada”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Citeste si: Visurile municipalitatii. Terase ca pe Champs-Élysées pe bulevardul Stefan cel Mare

Potrivit administratorului primei terase de pe pietonal, cladirea in care functioneaza cafeneaua ar urma sa fie reabilitata, fatada urmand sa fie asemanatoare bucatii de cladire reparata de Episcopia Romano-Catolica. „Inaugurarea cafenelei «La Povesti» am avut-o in a treia zi de Pasti. Speram sa mearga bine, este abia prima zi. Aici spatiul il avem inchiriat. Suntem si in curs de obtinere a unui PUZ, dupa care vom avea un proiect si vom reface fatada imobilului. Deocamdata am pus in fata cladirii un mesh cu imaginea pe care dorim sa o dam cladirii. Pe pietonal vom avea doua randuri de scaune si mese, umbrele, fara alte interventii”, a precizat Lucian Boanca, administratorul firmei SC Neointel SRL, care a deschis prima cafenea pe pietonal.
 
Comentarii
  • „colt asemanator cu cel reabilitat de Episcopia Romano-Catolica”. Au si acelasi obiect de activitate dupa mintea ta, mai Chirica. Intre doua mari catedrale simboluri ale Iasului ati gasit de cuviinta sa faceti o bodega, sa aveti si voi unde trage o dusca la intrarea in primarie. Rusine !

  • Axa culturala este de fapt aleea oualelor primarului bordate de o multime de tonete la care se vand tot felul de aiureli si deci numai carciumi mai lipseau ca in rest erau de toate….

  • ati reusit sa distrugeti cu terasele doua strazi pe care ne mai puteam plimba cu parintii si copiii: Lapusneanu si bulevardul Stefan Cel Mare…BRAVO ! ”FELICITARI”…de acum ori mergem printre mese ori nu mai venim in centru…

  • PIETONÁL, -Ă adj. referitor la pietoni. O strada, un bulevard (Bulevardul Stefan cel Mare in cazul asta), un pasaj pot fi pietonale, Stefan cel Mare in nici un caz nu poate deveni pietonal! Si nici nu se transforma in substantiv pt. ca asa vrea agramatul Chichirica.

  • Dupa doar cateva ore de la publicare, după multe comentarii negative la adresa PSD şi a agramatului Chirica, BZI a decis sa retraga acest articol din prima pagină. S-au supărat sponsorii. Bravo, BZI, curat-murdar jurnalism!

  • Liber la umbrele verzi sau rosii pe pietonal. Ar fi trebuit ca Primaria sa impuna un singur tip de mobilier urban pt terase ( scaune,mese ,umbrele etc ) ca sa nu mai vedem kitsch urban. Aici e de apreciat Dascalu care nu i-a lasat pe cei cu terasele din gradina Palas sa faca ce vor . La Primarie insa e criteriul cine da mai mult 😉 Urbanismul e ceva din secolul viitor ,nu exista 🙂

  • schimbati culoarea umbrelelor , strica tot ! initiativa e acceptabila dar detaliul e foarte important si chiar daca a fost mai ieftin acoperirea cladirii nu trebuie sa va bateti joc de cladire in sine , ingrijiti cladirile de patrimoniu !

  • 1.Arata ca dracu’, si chiar daca o sa arate k lumea dupa reabilitare, bunica o sa se aseze la o masa acolo, in drum spre cuvioasa Parascheva, ca sa ia una mica!2.Ce-i ala mesh pus in fata cladirii? Cooptati si un stiutor de limba romana in redactie, ce naiba, chiar daca sunteti englezo-americani limba oficiala/legala in Romania este cea romana

Adauga un comentariu