Actualitate

A facut avere pe spatele elevilor. Un ales local a transformat o scoala generala in afacere personala – FOTO

Publicat: 16 mai 2016

@ Un consilier local a reusit sa stranga o avere din afacerile pe care le-a facut cu o scoala generala din Iasi @ Ani de-a randul, acesta a incheiat contracte in valoare de sute de milioane de lei cu unitatea de invatamant, unde a vandut tot felul de produse, de la becuri si diluanti, pana la var si materiale de constructii, fiind principalul furnizor de produse catre scoala respectiva @ Contractele au fost semnate in perioada in care functia de director al scolii generale a fost ocupata de varul sau, dar si in perioada in care acesta a fost consilier local @ Dupa ce au descoperit aceste probleme, sefii Primariei sunt decisi sa faca sesizari catre Agentia Nationala de Integritate, pentru abuz in serviciu si incompatibilitate

Un consilier local din judetul Iasi cu relatii de rudenie si influente bine fixate a reusit sa transforme o scoala generala intr-o afacere extrem de profitabila. Se intampla in comuna Golaiesti, acolo unde Scoala cu Clasele I-VIII din localitate a devenit o sursa extrem de buna de venit pentru firma SC Pescarul Amator SRL, care este controlata de omul de afaceri local Mihai Amarandei, care ocupa totodata si functia de consilier local din anul 2012.

Incepand cu anul 2007 si pana in prezent, au fost incheiate zeci de contracte directe intre Scoala cu Clasele I-VIII Golaiesti si firma administrata de Mihai Amarandei, Pescarul Amator SRL. Sunt contracte incheiate aproape luna de luna, fiind vorba despre servicii de furnizare a unor bunuri precum diluanti, var, vopsea, caramizi, ciment, apometre, becuri si tot asa, lista de bunuri vandute fiind imensa, iar sumele de plata uriase (vezi facsimile). Toate acestea au inceput inca din anul 2007, atunci cand director al Scolii cu Clasele I-VIII Golaiesti era Adrian Gatu, acesta fiind nimeni altul decat varul lui Mihai Amarandei. Practic, toata aceasta afacere a fost facuta in familie, cu un personaj controversat care vinde produse pe banda rulanta scolii a carui director este chiar varul sau.

Consilierul local, reclamat la Agentia Nationala de Integritate

Toata aceasta afacere in familie a inceput prin vanzarea unor mici produse necesare reparatiilor in scoala, fiind comercializate cantitati reduse de astfel de produse, insa vanzarile catre unitatea de invatamant din partea SC Pescarul Amator au luat amploare de-a lungul timpului si s-a trecut de la facturi de circa 700 lei, la altele in valoare de 1.000 sau chiar 6.000 lei, sume considerate extrem de mari, tinand cont ca este vorba despre o unitate de invatamant din mediul rural. Acest abonat al contractelor cu scoala din Golaiesti a ajuns consilier local in anul 2012, insa nu a oprit si afacerile cu institutia de invatamant. Chiar daca directorul Scolii cu Clasele I-VIII Golaiesti a fost schimbat intre timp, iar conducerea a devenit una mai serioasa, contractele cu SC Pescarul Amator SRL au continuat in favoarea consilierului local Mihai Amarandei, care a reusit sa adune o avere prin aceste afaceri controversate.

Conducerea Primariei Golaiesti din judetul Iasi a aflat despre aceste nereguli in urma unor controale efectuate in cazul activitatii institutiilor de pe raza comunei, iar informatiile descoperite i-au socat pe functionarii care au vazut cum consilierului local a castigat sume importante de bani, ani de-a randul, in urma contractelor cu Scoala cu Clasele I-VIII Golaiesti. Pentru a face lumina in acest caz, conducerea Primariei Golaiesti a precizat ca va face o sesizare catre Agentia Nationala de Integritate pentru abuz in serviciu si incompatibilitate de functii, intrucat Mihai Amarandei a vandut produse unei institutii publice condusa de o persoana cu care se afla in relatii de rudenie, iar in perioada in care a fost consilier local a ocupat si functia de administrator al SC Pescarul Amator SRL, vanzand in aceasta perioada produse catre o institutie finantata prin Consiliului Local Golaiesti. Daca va fi declarat incompatibil sau in conflict de interese de catre Agentia Nationala de Integritate, Mihai Amarandei se poate alege cu un dosar penal, iar printre numeroasele pedepse pe care le risca, i se poate interzice si exercitarea unei functii publice pentru o lunga perioada de timp. Revoltator este ca, acum, Amarandei vrea sa devina primar, candidand din partea ALDE la fotoliul de primar al comunei Golaiesti.
Comentarii
 • da ce nene se teme bazzzdaga ca nu mai iese premar si dupa aia o sa se mute la institutia lui tanti Codruta sa se apuce de editat romane foiletoane pentru regizorii de telenuvele, despre cum a facut el sa prinda subventiile de orice fel care veneau pentru comuna sau cum a fugit in popushoi ca l-au speriat mascatii de a si divortat pana la urma?

 • Ma faceti sa rad! Averi au facut altii, cei ce isi poarta copiii in Jeep-uri si carora nu le pasa de nimeni, averi facute pe baza de inselaciuni si pe spatele oamenilor naivi. Nu va e rusine domnule Mihai Bizdiga sa mai iesiti in lume cu fruntea sus cu atatea capete de acuzare? Nu va e rusine sa aruncati cu noroi in altii, cand dvs. sunteti in mocirla pana peste cap? Nu va e rusine sa recurgeti la asemenea tertipuri pentru a va pastra functia prin care ati dobandit majoritatea bunurilor dvs.? Si subliniez DVS., nu ale oamenilor de rand, nu ale oamenilor umili si saraci. Ce inseamna sa fii primar, dle Bizdiga? Daca inseamna sa iti umpli buzunarele proprii, si cand nu mai incape nimic acolo, sa le umpli si pe ale celorlalti complici, inseamna ca aceasta functie nu este necesara nicaieri.

 • Si dvs., domnule Vlad Alexa, mi-e rusine sa spun ca sunt colega cu dvs. Mi-e rusine sa spun ca sunt ziarista, pentru ca oamenii fara etica asa ca dvs. fac din mass-media un domeniu murdar, mai murdar decat este deja. Ma intreb daca dl Mihai Bizdiga v-a scris doar textul, sau v-a pus si virgulele in acest articol denigrator la care ati pus si o fotografie care nu are nicio legatura cu tema si care face parte din viata personala a domnului pe care il denigrati. Speram sa nu mai triumfe nerusinarea si ipocrizia! ROMANIA, TREZESTE-TE! Ai dormit destul! Exprima-ti opinia in mod liber, fara teama ca atunci cand o sa mergi la primarie sa fii respins, doar pentru ca ai fost in contradictie cu orientarea politica a primarului! Iar in legatura cu lucrarile efectuate la scoala Golaiesti, tin sa mentionez ca in ultimii ani s-au facut foarte multe renovari si s-au necesitat materiale. Pe vremea cand invatam eu la scoala aceea, conditiile erau execrabile. RUSINE, DOMNULE MIHAI BIZDIGA!

 • Inca ceva, cautati MIHAI BIZDIGA pe Google, o sa vedeti ce rezultate va apar si cred ca ele il descriu perfect pe actualul primar al comunei Golaiesti. Multumesc!

 • Mitomania d-nei contabile, doar de dragul de al sustine pe domnul Bizdaga, urmarit DNA, imi provoaca o stare de disconfort.
  Ireverentiozitatea „doamnei” fata de profesorul Gatu,de la care am invatat matematica,si ii multumesc pe aceasta cale,ma face sa cred ca aceasta comuna nu mai are nevoie de moftangii. RUSINE!!!

 • Campaniile electorale si divortul de catifea, nu exista. Dar nici asa…
  Daca „ieseanca” spune adevarul atunci nu-i vad bine pe cei din primarie (primarul si contabila).

 • Dupa ce iesiti primar Domnule Mihai Amarandei astept sa ma invitati la un pahar de vin din ala din care beti in poza care nu are nici o legatura cu articolul.
  Ziaristul si-a luat banii – asta e clar – mai mult de la domnul Bizdaga. Apropo trebuie sa ii platiti 6000 lei datorie domnului Amarandei la magazinul care v-a modernizat scoala aia cu banci distruse si carti rupte – cu pagini lipsa. O comuna atat de mare dar atat de putin dezvoltata cu case neelectrificate, copii needucati, drumuri stricate, oameni dezinformati si intimidati de niste persoane care si-au luat diplomele ”impingand” bani. Asteptam votarea cu o comisie 90 % formata din rude si persoane apropiate domnului Bizdaga. Asta este realitatea la noi in comuna – nu mai scrieti la comanda domnilor ziaristi partinitori politici.

Adauga un comentariu