National

A castigat 132 de milioane de euro si a crezut ca e pacaleala

Publicat: 29 mai 2013
1

Castigatorul marelui premiu la loteria Euro Millions de acum cateva saptamani si-a incasat cecul de 132.486.744 euro discret si tine sa ramana anonim. Pe 29 martie a fost singurul dintre cei circa 20 milioane de jucatori la loteria europeana care a nimerit cele sapte numere (o sansa la 116 531 000), aminteste lepoint.fr. El povesteste ca a crezut la inceput ca este o pacaleala de 1 aprilie. Suma – a treia ca marime in Franta si a cincea din Europa din istoria loteriei Euro Millions – il plaseaza pe tatal de familie din Seine-et-Marne pe locul al 257-lea intre bogatii din Hexagon. Potrivit loteriei franceze, castigatorul a tinut ca anuntul sa fie facut doar dupa 60 de zile.

Cu o zi inainte de extragere, barbatul, care a jucat prima oara la Euro Millions, a auzit la radio ca potul la tragerea de vineri depaseste 130 milioane de euro. S-a oprit la un punct de vanzare si a luat un bilet de 2 euro in sistem flash (nu el a ales numerele, ci o masina). Cu doua zile inainte de 1 aprilie si-a verificat biletul. „Am crezut ca este pacaleala de 1 aprilie; am verificat numerele toata noaptea”, spune el. „In familia noastra este greu sa realizam ce inseamna acest lucru fiindca suma de 132 milioane este prea mare”, adauga castigatorul.

Barbatul a inceput sa munceasca de tanar si a „facut totul singur, cu multa greutate”. El se declara „multumit pentru copiii sai si generatiile urmatoare”. Castigatorul a calculat ca va plati impozite de 9.000 euro pe zi, dar spune ca nu intentioneaza sa se mute in strainatate din motive fiscale. Printre lucrurile pe care vrea sa le faca cu banii se numara o donatie pentru cercetarile in domeniul cancerului, cumpararea unei masini de productie franceza cu cutie automata, o calatorie la Paris, poate cu oprire in Piata Vendome, recunoscuta pentru magazinele de bijuterii si, mai presus de toate, „sa ramanem noi insine”, dupa cum spune castigatorul celor 132 milioane de euro.

Tags:Adauga un comentariu