National

A 9-a zi de proteste fata de proiectul Rosia Montana

Publicat: 09 sept. 2013
1

Peste 400 de persoane protesteaza in Bucuresti luni seara, pentru a noua zi la rand, fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana.

Manifestantii se afla in zona fantanii de la Universitate, unde sunt inconjurati de jandarmi.

Protestatarii scandeaza „Uniti, salvam Rosia Montana!” si afiseaza bannere si pancarte cu mesaje ce vizeaza si exploatarea gazelor de sist, printre care „Program de guvernare: 1. cianurare, 2. fracturare, 3. poluare, 4. defrisare, 5. coabitare”, „Romania, spune nu fracturarii hidraulice” si „Nu vreau sa spun copilului meu ca cea mai mare resursa naturala a Romaniei este prostia, urmata de indiferenta”, relateaza Mediafax.

Unii dintre manifestanti fac zgomot, ca si la protestele de pana acum, cu peturi in care au bagat pietricele.

Protestatarii cer retragerea proiectului de lege ce reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania si introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO.
Comentarii
  • poate motii se mai organizeaza si ei,un horea,closca si crisan or mai fi,s-au saturat sa moara de foame sau s-si paraseasca vatra,iar aurul e ba a ungariei,ba a austro-ungariei,ba a regatului,ba a „ecologistilor”niciodata a lor!,nu pot hotari nimic(doar o metropola indepartata hotaraste)

Adauga un comentariu