National

80% din angajatii „Rosia Montana Gold Corporation” au fost trimisi în somaj tehnic

Publicat: 04 mart. 2014
1

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a trimis in somaj tehnic peste 400 din cei 500 de salariati, adica 80%, potrivit Agerpres.

Salariatii nu vor mai merge la serviciu, proiectul minier fiind momentan blocat, insa acestia vor primi totusi circa 75% din salariu.

Potrivit sursei citate, reprezentantii RMGC au anuntat ca angajatii care intra in somaj tehnic sunt cei care restaurau casele din zona protejata si cei care lucrau la galeria Catalina Monulesti, ce ar fi urmat sa fie deschisa in scop turistic.

Citeste si: Pe cine a platit RMGC in 2013

Unii salariati de la RMGC sustin ca trimiterea in somaj a sute de persoane ar putea fi o presiune aupra autoritatilor locale si nationale, pentru ca oamenii ramasi fara un loc de munca ar putea participa la protestele anuntate in viitor.

In cazul in care, proiectul minier nu este aprobat pana la 1 aprilie, cei 400 de salariati isi vor pierde definitiv job-urile.

Citeste si: RMGC: exploatarea minera de la Rosia Montana poate porni in prima parte a 2014

Pe de alta parte, noul ministru al Mediului, Attila Korodi, a declarat referitor la Rosia Montana, ca aceasta nu va fi o tema la Ministerul Mediului.

„Deja exista o procedura facuta in Parlament, o analiza care, dupa parerea mea, a fost foarte benefica. Exista un raport elocvent, eu cred ca nu Rosia Montana va fi tema la minister”, a adaugat Attila Korodi.
Comentarii
  • pentru aceasta situatie este vinovat doar statul roman, care trateaza cu dosul investitorii care deja au bagat multi bani in Romania, au platit taxe si au angajat oameni!

Adauga un comentariu