Diete si regimuri

7 efecte secundare ale roșiilor

Publicat: 13 oct. 2019
efecte secundare ale roșiilor
efecte secundare ale roșiilor

Probabil te-ai gândit că un conținut ridicat de nutrienți și antioxidanți va transforma roșiile într-un aliment benefic în orice situație, dar realitatea este diferită.

Roșiile pot cauza complicații pentru anumite persoane printre care refluxul gastroesofagian, intoleranța alimentară sau durerile musculare.

Iată ce efecte secundare poate avea consumul de roșii:

1. Afecțiunile urinare

Roșiile sunt alimente cu un nivel ridicat de aciditate și pot irita vezica urinară, consecința pe termen lung fiind incontinența urinară.

De asemenea, pot cauza un disconfort accentuat la nivelul vezicii urinare, senzație de arsură și, în cazuri mai rare, cistită.

2. Problemele respiratorii

Potrivit specialiștilor, roșiile pot favoriza acumularea particulelor de mucegai, iar riscul de alergii și probleme respiratorii este foarte ridicat pentru pacienții cu această tendință.

3. Diareea

Diareea poate fi un semn al intoleranței alimentare la roșii.

Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota consideră că roșiile pot fi o sursă de Salmonella, bacterie care poate provoca diareea.

4. Sindromul de colon iritabil

Datorită cojilor și a semințelor, roșiile sunt considerate o cauză posibilă a sindromului de colon iritabil, iar dacă ai deja această afecțiune o singură porție de roșii poate declanșa balonarea accentuată.

5. Simptomele la nivelul pielii

Alergia sau intoleranța la roșii se poate manifesta prin eczemă, iritații sau umflarea fețeii.

De asemenea, roșiile pot cauza dermatita alergică de contact, situație în care pielea te ustură și te mănâncă foarte tare după ce le-ai atins.

O altă reacție alergică posibilă este înroșirea pielii pleoapelor și din jurul sprâncenelor.

6. Complicațiile renale

Potrivit specialiștilor, persoanele care suferă de afecțiuni renale cronice trebuie să limiteze consumul de roșii pentru că sunt foarte bogate în potasiu.

De asemenea, sosul de roșii conține foarte mulți oxalați și trebuie evitat complet de persoanele care au calculi renali.

7. Acutizarea afecțiunilor gastrointestinale

Având în vedere gradul ridicat de aciditate, roșiile pot agrava rapid refluxul gastroesofagian și senzația de arsură de la nivelul stomacului.

În plus, stimulează o producție prea ridicată de acid în stomac, favorizând problemele digestive. sursa: eva.ro
Adauga un comentariu