National

51% dintre romani cred ca Becali ar trebui gratiat

Publicat: 03 iun. 2013
1

Un sondaj IRES realizat in ultima decada a lunii mai arata ca aproape jumatate dintre romani considera ca Gigi Becali a fost condamnat pe nedrept. In consecinta, increderea in justitie a avut de suferit deoarece 48% sustin ca sentinta le-a schimbat parerea despre sistemul judiciar, iar dintre acestia trei sferturi afirma ca acum au o parere mai proasta decat inainte, potrivit rtv.net.

Potrivit datelor prezentate de IRES, 97% dintre cei intervievati au auzit despre condamnarea la inchisoare a lui Gigi Becali. In linii mari, impactul condamnarii asupra imaginii publice a fostului deputat PNL este destul de redus deoarece doar 14% au afirmat ca li s-a schimbat parerea despre omul de afaceri. Dintre acestia, 53% au o parere mai proasta, in timp ce 45% au o parere mai buna despre Becali de cind acesta este „gazduit” de catre sistemul penitenciar.

Mai mult, peste 54% dintre respondenti cred ca Becali este o victima a unor decizii de ordin politic si doar 35% resping aceasta teza. In plus, 42% sustin ca ar fi dispusi sa-l voteze daca ar candida din nou pentru Parlament.56% insa nu ar face acest lucru.

Pentru condamnarea lui Becali, ponoasele le trage justitia deoarece 48% dintre cei intervievati spun ca si-au schimbat parerea dupa condamnarea deputatului. Dintre acestia, trei sferturi au acum o parere mai proasta despre sistemul judiciar.

In ce priveste chestiunea gratierii de catre presedintele Basescu a lui Gigi Becali, 51% spun ca seful statului ar trebui sa faca acest gest, impotriva fiind doar 35%.

Sondajul IRES a fost efectuat telefonic pe un esantion de 1.061 de persoane si are o marja de eroare de ±3%.
Comentarii
  • a furat => puscarie! ce dracu’ tot aparati un hot si un ingamfat?! datorita lucrurilor crestinesti pe care le-a facut, pt propria lui imagine?!

  • acolo ii este locul.90%sunt pentru nu impotriva.nimeni nu este mai presus de lege.a dat bani in stanga si dreapta,treaba lui.dar nu erau bani din munca cinstita.daca si fosti colaboratori spun ca la furturile facute 9-10 ani de gandire in liniste ii fac bine.uite ca beneficiaza si de vizite de la branzarii de pe athos.oricum ai spune el beneficiaza de regim exclusivistnu stiu baia daca este la comun cu ceilalti.sa aiba grija la scapat sapunul din mana.

  • Sondajele sunt falsificate in functie de cei care au interes.Nu sunt adevarate.Ne-au mintit de atatea ori incat nu putem crede in aceste sondaje regizate la comanda.Un exemplu e ca nici acum nu stim cati romani suntem,desi s-au laudat ca vor merge din casa in casa sa intrebe pe nea Vasile despre nea Gheorghe daca traieste.

  • Måi handicapatilor cei care il sustineti pe acest ciban incult, inginfat, hot, escroc meritati mueeeee, mueeee, mueeeeee multå fårå numår bulangii ordinari ce sunteti!

  • Libertate !!! E tinut degeaba !! Manevrele lui Basescu si a altor parlamentari !!! TOTUL E POLITIC !!! Ce tot da-ti din clont toti ca a furat ??? Ce o furat??? Din buzunarul tau???? Basescu si altii iti fura in continuare..Uite-te mai bine si deschide ochii sa vezi cine fura…nu-i la puscarie. Cine fura inca se plimba linistit si face vacante in Brasov de Craciun…cand lumea moare de foame. ROMANI ADORMITI IN SOMNUL CEL DE MOARTE !

    • Ma boule, ce conteaza din ce buzunar fura? Ce conteaza ca mai sunt si altii care fura? A facut o fapta, raspunde pentru ea. Dupa parerea ta, ar trebui facut un concurs in care pedepsesti cate un violator, un criminal, un hot, iar la restul le dai drumul sa se mai perfectioneze, asa scapi bugetul de stat ca nu se mai justifica puscariile.

  • A-ti uitat ca are o echipa de valoare pe nume Steaua care scoate banii foarte multi. Daca esti Dinamovist sau Rapidist si arunci cu vorbe aici in comentarii e partea a doua, dar nu da vina pe oameni fara sa ii cunosti si sa stii pe baza unor dovezi ca furat. Sunt altii cu dovezi si multe dosare inchise prin imunitate parlamentara care nu fac puscarie. Arata-mi o dovada clara ca a furat Becali din banii tai. Popor de retardati romania asta, bine ca am plecat din tara dintre inculti si tigani intr-o alta lume, in PARADIS. Mancati pe paine tot ce auziti. Daca e tatuat si are bmw e cocalar si interlop, daca are plete e EMO si roker…asta e gandirea voastra de copii facuti in graba. Trebuie sa iesiti putin in lume si apoi sa da-ti cu clontul si sa acuzati fara dovezi. Eu pe Basescu si pe altii de la putere ii acuz cu dovezi ca a furat romanii prin taierea salariilor si pensiilor ei avand in continuare acelasi beneficii. Sacrificarea unui popor intreg pentru 300 de parlamentari mafioti.

Adauga un comentariu