Magazin

5 greseli pe care le faci atunci cand prepari piure de cartofi

Publicat: 30 ian. 2014
1

Este unul din cele mai rapide si gustoase preparate, perfect pentru o cina rapida gatita in casa. Totusi, daca nu vrei sa dai gres la un fel de mancare atat de banal, trebuie sa tii cont de niste trucuri, scrie foodstory.ro.

1. Nu speli cartofii inainte
Chiar daca nu-i gatesti cu toti cu coaja, ideal este sa-i speli inainte intr-o oala cu apa rece. Abia apoi sa-i cureti si sa-i pui la fiert.

Citeste si: Medicamentul din bucatarie: Iata ce nu stiai despre CARTOF

2. Nu sarezi apa
Ca si pastele, cartofii absorb apa si sarea. Daca vrei sa le dai un gust delicios, este cel mai bun moment in care sa-i sarezi.

3. Fierbi gresit cartofii
Daca arunci cartofi taiati cubulete in apa care fierbe, risti ca acestia sa se faca la suprafata si sa ramana cruzi in interior. Cel mai bine este sa-i pui la fiert in apa rece. Apoi, cel mai bine este sa-i fierbi la foc mic, astfel incat sa se faca uniform.

4. Folosesti unt topit
Untul trebuie adaugat direct in piure, astfel incat sa se topeasca direct in compozitie.

Citeste si: Iti plac cartofii prajiti? Iata ce trebuie sa stii despre ei

5. Folosesti lapte rece din frigider
Spre deosebire de unt, laptele trebuie sa fie caldut atunci cand il adaugi in piure pentru ca, in caz contrar, raceste cartofii. Iar acestia sunt gustosi doar cand sunt proaspeti si fierbinti.

sursa: obiectiv.info




Comentarii
Adauga un comentariu