Local

40 de Baricuri artistice spectaculoase, expuse la Palas Mall – FOTO

Publicat: 21 ian. 2014

Pâna pe 2 februarie 2014, iesenii si nu numai sunt invitati la Palas sa admire expozitia BarriqueArt. Aproximativ 40 de baricuri, butoaie din lemn de stejar, folosite pentru a înnobila vinul, au fost transformate în opere de arta de catre zeci de sculptori si pictori. Proiectul a fost adus la Iasi de Fundatia Herczeg din Timisoara.
În Atriumul Palas Mall au fost expuse lucrari cu forme si culori aparte, dupa concepte si solutii artistice inedite. Printre exponate se numara „casa-butoi”, „butoiul submarin”, „butoiul cu aripi de înger” sau reprezentari care au ca tema trecerea timpului, bucuriile vietii, nobletea sau taina facerii vinului.
Expozitia BarriqueArt s-a bucurat de succes la Timisoara, la Muzeul de Arta si la Iulius Mall, precum si în capitala Ungariei, fiind prezentata la Institutul Cultural Român si la Muzeul Comertului si al Industriei Turistice din Budapesta.

Printre cei care au dat forme noi butoaielor de stejar se numara si doi ieseni: Zamfira Bîrzu si Sorin Purcaru. Alaturi de acestia, la exercitiul creativ au luat parte artisti din orase precum Timisoara, Bucuresti, Bistrita, Cluj-Napoca, Bacau, dar si din afara granitelor, din tari precum Franta, Serbia si Germania. Lucrarile expuse în Atriumul Palas Mall apartin artistilor Calin Beloescu, Horea Bojin, Stefan Calarasanu, Adrian Chira, Róbert Köteles, Dana Constantin, Gopal Dagnogo, Maxim Dumitras, Stefan Pelmus sau Mihai Perca.
Adauga un comentariu