National

300 de kilograme de carne de pui in stare de putrefactie urmau sa ajunga la bolnavii unui spital

Publicat: 09 apr. 2012
1
O firma care aproviziona Spitalul Judetean din Suceava a livrat acestei institutii nu mai putin de 300 de kilograme de carne de pui alterata, dar find in termen de garantie, potrivit etichetei de pe pachete, relateaza Romania TV.
Carnea era aproape in stare de putrefactie, avand deja o culoare verzuie, dupa cum au precizat autoritatile sanitar-veterinare din Suceava. Acestea au descoperit, dupa primele analize de laborator, ca era vorba despre o cantitate de pulpe de pui dezosate care fusesera refrigerate, dar nu din carnea proaspata, ci dintr-un stoc mai vechi de pulpe care fusesera initial congelate.
Potrivit primelor informatii, furnizorul de carne de pui a fost amendat cu 30.000 de lei. Acesta aproviziona si Spitalul Judetean din Botosani, precum si alte unitati de profil din zona. Ancheta este in curs, urmand a fi efectuate toate analizele de laborator, pentru a vedea daca furnizorul se face vinovat de livrarea cu buna stiinta a carnii alterate.
Anchetatorii spun, insa, ca sunt siguri de faptul ca acesta stia de faptul ca marfa lui este alterata si ca acesta lipise intentionat etichete cu temen de valabilitate fals pe marfa livrata spitalului.Adauga un comentariu