Eveniment-Social

„18 ore m-au chinuit”. Medicii de la Pitesti i-au zdrobit creierul unui copil, in timp ce se nastea

Publicat: 17 nov. 2011
1

Caz socant la maternitatea Spitalului Judetean din Pitesti. Un bebelus de 3 kg si jumatate a murit dupa nastere, iar familia declara ca medicul, dupa ce a asteptat 18 ore de travaliu, a decis cezariana cand capul copilului deja se vedea. Rudele sustin ca doctorul a impins efectiv pruncul inapoi in pantecul mamei. Dupa 10 zile petrecute pe aparate, cel mic s-a prapadit, iar necropsia a aratat ca avea creierul distrus. Pe numele medicului exista un dosar penal pentru ucidere din culpa. Mama bebelusului, in varsta de 18 ani, a fost adusa cu ambulanta la spital, la ora 3 dimineata. Si pana a doua zi, la ora 20.00, s-a chinuit in durerile facerii. Abia atunci, medicul de garda a dus-o in sala de operatie pentru cezariana. „18 ore m-au chinuit. M-au dus la ecograf ca vedeau ca nu mai traiesc nici eu, nici copilul si dupa aia m-a bagat la operatie, dupa 18 ore „, a spus Ancuta Oprea, mama bebelusului.

 Micutul a fost scos in cele din urma, la lumina, dar nu a mai supravietuit decat o saptamana si jumatate. Autopsia a dezvaluit un dezastru.

” A avut, din nefericire, parte de o moarte violenta provocata de un traumatism cranio-cerebral. Substanta cerebrala din interiorul craniului era aproape distrusa, practic a fost decerebrat”, a explicat dr. Dan Manu, sef S.M.L. Arges

Medicul respectiv nu este angajat al spitalului, ci face doar garzi aici de un an. A refuzat sa raspunda oricaror intrebari si s-a inchis in cabinet.

Politistii i-au facut dosar penal pentru ucidere din culpa. Parintii copilului nu au facut deocamdata o plangere la Colegiul Medicilor, ci numai la politie, atat impotriva medicului, cat si a asistentelor prezente la nastere. Cer si despagubiri si ca doctorul sa nu mai practice medicina.

Acesta tragedie vine dupa alte doua petrecute in ultima luna in judetul Gorj: doi bebelusi au murit la spitalele din Novaci si Targu Carbunesti. In ambele cazuri este implicat medicul Damian Ditescu si alti doi colegi de garda. Toti trei sunt acuzati de neglijenta in serviciu.
 
Adauga un comentariu