Eveniment-Social

18 angajatori sanctionati pentru munca la negru

Publicat: 18 dec. 2012
1

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi au sanctionat contraventional 18 angajatori pentru munca la negru. In timpul controalelor, un numar de 35 de persoane nu aveau contract individual de munca. Cea mai mare sanctiune a fost data lui Cristian Tanasa care a fost gasit cu cinci persoane care munceau la negru. Pentru fiecare persoana, sanctiunea contraventionala este intre 10.000 si 20.000 lei. Trei agenti economici aveau cate trei persoane care munceau la negru, iar ceilalti, intre una si doua. Actiunea de control face parte din Campania nationala pentru reducerea incidentei muncii nedeclarate. „In domeniul relatiilor de munca, in luna noiembrie, 18 angajatori au fost depistati cu 35 de persoane ce desfasurau activitate fara forme legale de angajare. Nici unul dintre angajatori nu avea 6 sau mai mult de 6 persoane fara contract individual de munca, pentru a se face propunere de incepere a urmaririi penale”, a declarat George Tanasievici, inspector sef adjunct la ITM Iasi.
Comentarii
  • Si ce cauta Tanasievici(care e adjunct pe departamentul de protectia muncii) sa povesteasca despre relatiile de munca,unde nu mai e adjuncttator de cuvant? Apropo,e corect sa fie si adjunct si purtator de cuvant?Allooooo,Anghel Ficu,care l-ai sustinut sa ajunga adjunct,ce parere ai?

  • Faceti niste schimbari la varf la ITM asta.Aduceti oameni de-afara si spargeti viesparul ala din interior,pe cineva care nu se cunoaste cu cei de-acolo,care sa fie si de partea angajatorului.Parca se spunea ca PNL va trimite la concurs persoane pt adjuncti,acum ce mai asteapta?Chiar n-au oameni pregatiti in domeniul asta?

Adauga un comentariu