Magazin

13 lucruri despre fumat pe care nu le stiai

Publicat: 28 mai 2012
1
Subiectele despre fumat au starnit mereu discutii aprinse. Daca despre fumat se stie sigur ca afecteaza intr-un mod negativ sanatatea, unii considera totusi ca se exagereaza cu campaniile impotriva acestui subiect daca facem o comparatie cu drogurile sau chiar alcoolul, care afecteaza nu doar sanatatea consumatorilor, ci si creierul acestora.
Cu toate acestea, sunt multe lucruri interesate despre fumat pe care toti iubitorii de tigari ar trebui sa le cunoasca. Pana una alta, chiar daca alegi sa fumezi in continuare, macar sa o faci in cunostinta de cauza.
1: Zaharul din tigari
Aproximativ 20% din continutul unei tigari este alcatuit din zahar, insa nu toti cei care sufera de diabet cunosc acest lucru. Si nu se mai stie ce efecte are arderea zaharului pentru organism.
2: Tigarile light
Tigarile light sunt produse prin combinarea tutunului cu CO2 si supraincalzite pana cand tutunul isi mareste volumul intr-un mod asemanator cu spuma expandata. Apoi tutunul expandat este pus in aceeasi hartie ca si tigarile obisnuite.
3: Tigarile light si fumatorii
Fumatorii trag mai puternic din tigarile light si din cele mentolate decat din tigarile obisnuite ceea ce inseamna consumul a aceluiasi nivel de nicotina si gudron.
 4: Tigarile light
Tigarile light sunt produse cu gauri in jurul filtrului pentru a aera fumul in timp ce se trage din tigara. Multi dintre fumatori au invatat sa acopere aceste gauri cu degetele sau buzele si sa traga un fum mai puternic.
5: Sistemul imunitar
Sistemul imunitar al fumatorilor este mult mai solicitat decat cel al nefumatorilor. Din cauza acestui lucru, sangele fumatorilor va contine mai putini antioxidanti, dar, in acelasi timp, va raspunde mai rapid in cazul atacului unui virus datorita faptului ca este mai solicitat.
6: Digestia
Fumatorii aprind de obicei o tigara dupa masa pentru a usura digestia. Din cauza faptului ca organismul isi schimba prioritatile, de la digestia alimentelor la protejarea celulelor si a circulatiei sangelui de toxine pentru ca acestea sa nu ajunga in creier, oamenii au impresia ca digestia este ajutata de o tigara.
7: Atractie sexuala
Unele persoane, in special barbatii, pot fi excitate cand vad alte persoane, de obicei femei, care fumeaza. Acest obicei se numeste Fetisul fumatului si afecteaza un numar destul de mic de oameni.
8: Tigari traficate
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii aproximativ 25% dintre vandute la nivel mondial sunt traficate.
9: Obicei
Cei mai multi dintre fumatori isi formeaza acest obicei in adolescenta, inainte chiar de a avea varsta legala pentru a cumpara tigari.
10: Drog
Fumatul este ultimul drog care poate fi achizitionat legal si care implica o metoda unica de „administrare”. Fumatorii care vor sa traiasca senzatii tari, rareori au parte de ele dupa ce au depasit primele stadii ale acestui obicei.
11: Efecte
In general, fumatorii spun ca sunt mai calmi, relaxati, alerti, concentrati etc., dupa o tigara. De fapt, fumatul produce efecte diferite pentru fiecare persoana, in functie de asteptarile individuale.
12: Ingrediente active
Multe ingrediente active si metode speciale procesului special de productie fac ca nicotina din tigari sa fie mult mai puternica decat cea din planta de tutun.
13: Topinguri
Diferite topinguri sunt amestecate in tutun pentru a adauga savoare si gust unic pentru un producator. Cateva dintre aceste topinguri includ: cuisoare, lemn dulce, ulei de portocale, sambure de caisa, levantica, cacao, ulei de morcovi, vanilie, rom etc.Adauga un comentariu