International

13 locuitori din Chicago au MURIT in timp ce curatau zapada

Publicat: 04 feb. 2015
1
Cel putin 13 locuitori din regiunea orasului american Chicago au murit in decurs de trei zile, in timp ce curatau zapada acumulata in urma ninsorilor abundente inregistrate in tot statul Illinois, au declarat oficiali citati de Fox News in pagina electronica. Zece dintre decese s-au inregistrat in comitatul Cook, iar alte trei in comitatul Dupage, potrivit cotidianului Chicago Tribune.
Oficiali din comitatul Cook au declarat ca decesele s-au inregistrat intre 31 ianuarie si 2 februarie, in urma ninsorilor abundente care au determinat formarea unui strat gros de zapada. Noua dintre persoanele decedate au aveau varste de aproximativ 60 de ani, trei aveau aproximativ 50 de ani, iar un barbat avea peste 40 de ani. Cele mai multe dintre aceste persoane au murit in timp ce curatau zapada cu lopata, iar un om a murit in timp ce folosea un utilaj de deszapezire.
Consiliul de siguranta nationala a avertizat persoanele cu varsta peste 40 de ani, care sunt relativ inactive, sa fie atente atunci cand curata zapada, pentru a evita accidentele. Furtuna de zapada de la sfarsitul saptamanii trecute a fost a cincea ca intensitate din istoria Chicago, potrivit meteorologilor.Adauga un comentariu